Home / Ειδήσεις / Καταθέτουν οι μάρτυρες του χθεσινού επεισοδίου στο Πέραμα με τη Χρυσή Αυγή

Καταθέτουν οι μάρτυρες του χθεσινού επεισοδίου στο Πέραμα με τη Χρυσή Αυγή

Για αξιολόγηση θα αποσταλεί στην Εισαγγελία Πειραιά ο ο φάκελος της προκαταρκτικής εξέτασης που έχει αναλάβει η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, με αφορμή τα επεισόδια που προκλήθηκαν χθες στο Α΄ δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα στην οδό Νίκης 61.

Η υποδιεύθυνση αναμένεται να λάβει καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες καθώς χθες υπήρξαν καταγγελίες σε μέσα ενημέρωσης για προπηλακισμούς, αλλά και για αδράνεια αστυνομικών που βρίσκονταν έξω από το συγκεκριμένο σχολείο, την ώρα μάλιστα που μέσα στο σχολείο βρίσκονταν μικροί μαθητές.

Υπενθυμίζουμε ότι ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής αντιπαρατέθηκε με γονείς και δασκάλους με αφορμή την απόφαση να φοιτήσουν στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα 25 προσφυγόπουλα από το Σχιστό.

Το θέμα της φοίτησης προσφυγόπουλων από το Σχιστό στο δημοτικό σχολείο Περάματος -που έχουν ήδη λάβει εθελοντική διδισκαλία στον καταυλισμό προσφύγων ενώ πρόκειται και να εμβολιαστούν- αναμένεται να εξεταστεί σήμερα σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Περάματος.

Καταδίκη από το υπουργείο Παιδείας

Το περιστατικό καταδίκασε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας.

«Η σημερινή εμφάνιση των Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο Γιάννη Λαγό, δεν θα ματαιώσει τη λειτουργία του σχολείου για τα προσφυγόπουλα. Η υποχρέωση της Πολιτείας – που απορρέει τόσο από τον αξιακό, ηθικό κώδικα όσο και τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας – να παρέχει εκπαίδευση σε όλα τα παιδιά των προσφύγων, θα τηρηθεί αταλάντευτα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως, παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «έχει την υποχρέωση να θωρακίσει τις εκπαιδευτικές διαδικασίες από παρεμβάσεις εξωσχολικών, όποιοι κι αν είναι αυτοί, όποιους σκοπούς κι αν επιδιώκουν. Για το λόγο αυτό δεν έχει δοθεί σε κανέναν εξωσχολικό άδεια εισόδου στα σχολεία. Τα φαινόμενα βίας και ρατσιστικών εκδηλώσεων δεν έχουν θέση στο σχολείο» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

About Andreas Chondros