Home / Ειδήσεις / Κανονικά ο εφοδιασμός της Ελλάδας λένε οι ευρωπαϊκές φαρμακοβιομηχανίες

Κανονικά ο εφοδιασμός της Ελλάδας λένε οι ευρωπαϊκές φαρμακοβιομηχανίες

Παρά την οικονομική αβεβαιότητα που συνεχίζει να βιώνει η Ελλάδα, οι ευρωπαϊκές φαρμακευτικές εταιρίες ξεκαθαρίζουν ότι θα συνεχίσουν τον εφοδιασμό της ελληνικής αγοράς με φάρμακα, μια ημέρα μετά το δημοψήφισμα.

Σε ανακοίνωση της η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων και Συνδέσμων(Efpia) επισημαίνει ότι θα τηρήσει την δέσμευση της για τη διασφάλιση της παροχής προϊόντων στην Ελλάδα για τον προσεχή μήνα, παρά τις οφειλές των ελληνικών νοσοκομείων και ασφαλιστικών ταμείων που ξεπερνούν το 1,1 δισ. ευρώ.

Την περασμένη εβδομάδα η Efpia είχε προειδοποιήσει ότι στην ελληνική αγορά δεν αποκλείεται να εμφανιστούν ελλείψεις φαρμάκων, δεδομένου του κατακερματισμού της εφοδιαστικής αλυσίδας, αλλά και των παράλληλων εξαγωγών.

Εκπρόσωπος τύπου της AstraZeneca στο Λονδίνο δήλωσε ότι η εταιρεία ετοιμάζει σχέδιο έκτακτης ανάγκης, αλλά προς το παρόν όλα εξελίσσονται ομαλά. «Προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποια επίπτωση στην εφοδιαστική μας αλυσίδα, παρά το γεγονός οτι οι (ελληνικές) τράπεζες είναι κλειστές και οι διατραπεζικές συναλλαγές εξακολουθούν να είναι αδύνατες», σημείωσε.

Στο ίδιο ύφος και η Pfizer διαβεβαιώνει ότι τα υπάρχοντα αποθέματα των σκευασμάτων της στην Ελλάδα διασφαλίζουν ότι οι έλληνες ασθενείς δεν θα βιώσουν κάποια διακοπή στην θεραπεία τους μεσοπρόθεσμα.

Τέλος, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Roche από την έδρα της στη Βασιλεία της Ελβετίας αναφέρει ότι «η εταιρεία προσπαθεί να κατανοήσει σε βάθος το αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος. Θα μελετήσει και θα κάνει βήματα για να αναθεωρήσει τα επιχειρηματικά της σχέδια αναλογα με τις ανάγκες».

 

πηγή:http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500010464#ref=latestarticles

About basilis progressive