Home / Ειδήσεις / Καναδάς: Ξεπεράστηκε το όριο των 600.000 κρουσμάτων κορωνοϊού

Καναδάς: Ξεπεράστηκε το όριο των 600.000 κρουσμάτων κορωνοϊού

Ο Καναδάς ξεπέρασε σήμερα το όριο των 600.000 κρουσμάτων κορωνοϊού, δύο εβδομάδες αφότου είχε σπάσει το φράγμα του μισού εκατομμυρίου κρουσμάτων, ένα στοιχείο που μαρτυρά την επιμονή της πανδημίας στη χώρα.

Σήμερα, ο Καναδάς μετρά 601.314 μολύνσεις από την αρχή της πανδημίας και 15.860 νεκρούς, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC.

Το Οντάριο, η πιο πυκνοκατοικημένη επαρχία του Καναδά, κατέγραψε σήμερα 2.964 μολύνσεις, για το τελευταίο 24ωρο, και το Κεμπέκ 2.869, ένα νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων.

Με τους νέους θανάτους που επιβεβαιώθηκαν σήμερα ανέρχεται σε 4.650 ο αριθμός των νεκρών στο Οντάριο και σε 8.347 στο Κεμπέκ.

Ο Καναδάς, με πληθυσμό περίπου 38 εκατομμύρια κατοίκους, πέρασε από τα 500.000 στα 600.000 κρούσματα σε διάστημα 15 ημερών.

Μπροστά στην έξαρση των κρουσμάτων, ορισμένες επαρχίες, όπως το Οντάριο και το Κεμπέκ, επέβαλαν λοκντάουν την περίοδο των εορτών.

Αντιδρώντας στις ανησυχίες που είχαν διατυπωθεί στη χώρα για τα ταξίδια προς ηλιόλουστους προορισμούς, παρά τις συστάσεις των αρχών, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα απαιτείται αρνητικό τεστ για κάθε ταξιδιώτη που φθάνει στον Καναδά.

Οι καναδικές αρχές αποτρέπουν κάθε μη απαραίτητη μετακίνηση στο εξωτερικό, προκειμένου να αναχαιτιστεί η διασπορά της νόσου, μια σύσταση ωστόσο που αψήφησαν ορισμένοι πολιτικοί.

Οι διακοπές στην Καραϊβική στοίχισαν, επομένως, τη θέση του στον υπουργό Οικονομικών του Οντάριο Ροντ Φίλιπς, που οδηγήθηκε σε παραίτηση λόγω της πολεμικής που προκάλεσε το ταξίδι του.

Visit source site

About iefimerida