Home / Ειδήσεις / Καμμένος: Μας ζητούν να αφοπλίσουμε την Ελλάδα

Καμμένος: Μας ζητούν να αφοπλίσουμε την Ελλάδα

Η πρόταση των Θεσμών που θα τεθεί σε δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου θα έβαζε ταφόπλακα στην οικονομία και θα οδηγούσε σε αφοπλισμό και απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, δήλωσε ο Πάνος Καμμένος κατά τη θυελλώδη συζήτηση στη Βουλή.

Οι δανειστές έδειξαν ότι δεν επιθυμούν συμβιβασμό αλλά να υποτάξουν και να ταπεινώσουν την Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και κυβερνητικός εταίρος, ο οποίος έκανε λόγο για «απόλυτο φασισμό».

«Αυτές οι 16 σελίδες αν αποφασιστεί από τον ελληνικό λαό να εγκριθούν στις 5 Ιουλίου θα είναι το τέλος της ύπαρξης της Ελλάδας ως έθνους κράτους κι αυτό ερωτάται τότε ο ελληνικός λαό να απαντήσει» δήλωσε.

«Μας ζητούν να εγκαταλείψουμε τις σημαίες, να υποστείλουμε την πατρίδα, να σταματήσουμε να προστατεύουμε την εθνική κυριαρχία» είπε και ξέσπασε σε λυγμούς. «Ποιος μπορεί να το αποφασίσει αυτό, ποιος υπουργός, ποιος βουλευτής, ποιος πολίτης;» ρώτησε.

Ο κ. Καμμένος κατηγόρησε την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ ότι υπόσχονταν στον κ. Τσίπρα πως θα υπήρχε συμφωνία πριν από τη Δευτέρα, πήραν όμως πίσω την υπόσχεσή τους αιφνιδιαστικά.

Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε την πρόταση των δανειστών ταφόπλακα για την ελληνική οικονομία. Για το υπουργείο Άμυνας, ανέφερε ότι οι θεσμοί ζητούσαν περικοπές που θα διέλυαν τις Ένοπλες Δυνάμεις.

«Έχω ευθύνη ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, να εξηγήσω ότι μείωση κατά 400 εκατ. ευρώ, θα σημάνει τον πλήρη αφοπλισμό της χώρας, ούτε αεροπλάνο, ούτε ένα πλοίο δεν θα μπορεί να αποτρέψει την τουρκική πρόκληση, ούτε τις νατοϊκές υποχρεώσεις της δεν θα εκπληρώσει η χώρα, ζητούν απολύσεις νέων παιδιών με αποτέλεσμα να παραμείνει ένας γερασμένος στόλος» είπε.

«Μας ζητούν να καταλύσουμε τη δημοκρατία» δήλωσε σε συναισθηματικά φορτισμένο τόνο.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στράφηκε προς την πτέρυγα της ΝΔ ρωτώντας «γιατί αποσιωπάτε το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή;». Υποστήριξε πως αυτό έγινε λόγω της επιλογής του να στραφεί προς τη Ρωσία (αγωγός).

«Δεν καταλαβαίνουμε ποια είναι η νέα τάξη πράξη πραγμάτων […] για την οποία έχουν προειδοποιήσει οι πατέρες της εκκλησίας;».

Έκανε τέλος λόγο για διαπλοκή με δημοσιογράφους που επιτέθηκαν σε όσους αντιστέκονται στην νέα τάξη πραγμάτων και κάλεσε τον εισαγγελέα να «μπει στο ΚΕΕΛΠΝΟ» όπου υπάρχουν στοιχεία για τέτοιου είδους χρηματισμούς.

 

πηγή:http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500008203#ref=latestarticles

About basilis progressive