Home / Αθλητισμός / Κακό ποδόσφαιρο, καλύτερη συγκομιδή για τον Παναθηναϊκό

Κακό ποδόσφαιρο, καλύτερη συγκομιδή για τον Παναθηναϊκό

Απίστευτο και όμως αληθινό. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να παρουσιάζει πολύ κακό αγωνιστικό πρόσωπο μέχρι στιγμής αλλά την ίδια ώρα έχει κάνει το καλύτερο ξεκίνημα της τελευταίας τετραετίας στην Super League.

Ο Παναθηναϊκός αποδίδει μέχρι στιγμής το χειρότερο ποδόσφαιρο στο ξεκίνημα μιας σεζόν επί Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο, τα τρία τελευταία χρόνια δηλαδή, αλλά την ίδια ώρα έχει μαζέψει περισσότερους βαθμούς απ’ ότι τις τρεις προηγούμενες χρονιές του ενώ οι τέσσερις νίκες στα πέντε έως τώρα παιχνίδια αποτελούν το καλύτερο ξεκίνημα της τελευταίας τετραετίας για το τριφύλλι. Όσα χρόνια έχει αναλάβει τα ηνία των πράσινων ο Γιάννης Αλαφούζος.

Η κατάσταση είναι πολύ σουρεαλιστική και έρχεται σε αντίθεση με όσα βλέπουμε κάθε εβδομάδα στο γήπεδο, από τους παίκτες του Γιάννη Αναστασίου. Βέβαια κάποιοι θα πουν εύλογα ότι με τους αντιπάλους που είχε να αντιμετωπίσει στις πέντε πρώτες αγωνιστικές ο Παναθηναϊκός έπρεπε να έχει το απόλυτο. Αυτό είναι και το σωστό για μια ομάδα με το μέγεθος του τριφυλλιού. Αν κάποιος δει όμως και τους αντιπάλους που είχε το τριφύλλι τις προηγούμενες τρεις χρονιές θα διαπιστώσει ότι πάνω-κάτω ήταν του ίδιου επιπέδου με φέτος.

Να θυμίσουμε ότι οι πράσινοι όσα χρόνια ηγείται της ομάδας ο Γιάννης Αναστασίου πραγματοποιούν κακό ξεκίνημα και στη συνέχεια φορτσάρουν με αποκορύφωμα το τέλος της σεζόν και τα πλέι οφ όπου όλες τις προηγούμενες χρονιές έχουν παρουσιάσει εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Αυτό ήταν κάτι που θύμισε και ο 42χρονος τεχνικός στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του αγώνα με τον Πλατανιά αναφερόμενος στο περσινό 1-0 με τη Νίκη Βόλου, ομάδα που διαλύθηκε στη συνέχεια, και το οποίο επίσης είχε γίνει την 5η αγωνιστική του περσινού πρωταθλήματος.

Επιστροφή στο θέμα μας όμως και το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός μέχρι στιγμής, παρά το κακό ποδόσφαιρο που αποδίδει, έχει δυο βαθμούς περισσότερους από την καλύτερη επίδοση του την τελευταία τετραετία που ήταν πέρσι.

Συγκεκριμένα το τριφύλλι μέχρι στιγμής σε πέντε παιχνίδια μετράει τέσσερις νίκες κόντρα σε Παναιτωλικό (εκτός), Καλλονή, Λεβαδειακό και Πλατανιά και μια ήττα με τον Πανιώνιο (εκτός) ενώ μάλιστα στα εντός έδρας παιχνίδια του δεν έχει δεχθεί ακόμα γκολ. Σύνολο 12 βαθμοί για τον Παναθηναϊκό μέχρι στιγμής.

ΣΕΖΟΝ 2015-16

Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 1-2

Παναθηναϊκός-Καλλονή 4-0

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-0

Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 3-0

Παναθηναϊκός-Πλατανιάς 1-0

Την προηγούμενη σεζόν ο Παναθηναϊκός έχοντας αντιμετωπίσει τέσσερις αντιπάλους που έχει βρει μπροστά του και τη φετινή σεζόν είχε συγκεντρώσει δέκα βαθμούς σε πέντε ματς έχοντας τρεις νίκες, μια ήττα και μια ισοπαλία με την διαφορά να είναι στο ότι είχε δώσει δυο εντός έδρας ματς και τρία εκτός σε αντίθεση με φέτος που έως τώρα έχει παίξει τρεις αγώνες στο “Απόστολος Νικολαϊδης”.

ΣΕΖΟΝ 2014-15

Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 1-1

Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 2-1

Καλλονή-Παναθηναϊκός 1-0

Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 2-3

Παναθηναϊκός-Νίκη Βόλου 1-0

Η πρώτη σεζόν του Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο ήταν με το χειρότερο ξεκίνημα για τον Έλληνα τεχνικό, κάτι λογικό καθώς τότε έχτιζε μια ομάδα, σε αντίθεση με φέτος που τουλάχιστον έχει έναν κορμό και οι προσθήκες είναι ελάχιστες. Συγκεκριμένα αντιμετωπίζοντας και πάλι αντιπάλους που δεν ήταν τόσο δυνατοί και δίνοντας τρία ματς στην Λεωφόρο είχε συγκεντρώσει 8 βαθμούς με δυο νίκες, δυο ισοπαλίες και μια ήττα.

ΣΕΖΟΝ 2013-14

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 2-0

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 3-0

Παναθηναϊκός-Βέροια 1-1

Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 1-1

Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 1-0

Καταστροφικό ξεκίνημα όμως ήταν αυτό και της σεζόν 2012-13, πρώτη χρονιά του Γιάννη Αλαφούζο στο τιμόνι του Παναθηναϊκού, με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα στον πάγκο όταν ο Παναθηναϊκός σε πέντε ματς είχε μόνο μια νίκη εκτός έδρας με αντίπαλο του τον Λεβαδειακό, τρεις ισοπαλίες στην Λεωφόρο και μια ήττα και πάλι εκτός έδρας.

ΣΕΖΟΝ 2012-13

Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-1

Παναθηναϊκός-Γιάννινα 1-1

Πανθρακικός-Παναθηναϊκός 1-0

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος Αθηνών 1-1

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 0-0.

 

πηγή : Sport24.gr

About Kostas Athanasoulis