Home / Αθλητισμός / Και τώρα Ζάγκρεμπ

Και τώρα Ζάγκρεμπ

Τρένο ο φετινός Ολυμπιακός, παρέσυρε και την ΑΕΚ (4-0) και ήδη ετοιμάζεται για την επόμενη στάση, την Τρίτη στο Ζάγκρεμπ με Ντιναμό. Πολλαπλά τα κέρδη και τα ρεκόρ για τους «ερυθρόλευκους».

Χαράς ευαγγέλια στις τάξεις του Ολυμπιακού, που συνεχίζοντας την εντυπωσιακή του φετινή πορεία συνέτριψε με 4-0 την ΑΕΚ και δείχνει ασταμάτητος. Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να είχαν μέτρια εικόνα μέχρι το 60’, ωστόσο ένα καλό εικοσάλεπτό τους αρκούσε για να δείξουν την ποιότητά τους και να πάρουν με επιβλητικό τρόπο τη νίκη. «Σκεφτείτε να παίζαμε και καλά για περισσότερη ώρα», έλεγαν στα αποδυτήρια της ομάδας χαριτολογώντας μετά το ματς.

Η νίκη αυτή θέτει-ουσιαστικά-μετά τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ εκτός διεκδίκησης τίτλου, αφού η διαφορά από τους «κιτρινόμαυρους» είναι ήδη στους οκτώ βαθμούς, με μοναδικό διώκτη στη βαθμολογία τον Παναθηναϊκό. Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό κέρδος από το χθεσινό ματς. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν το βάθος τους, αφού νίκησαν με 4-0 έχοντας εκτός αποστολής τον Ελαμπντελαουί, τραυματίες τους Μανιάτη-Μπουχαλάκη και… αχρείαστους στον πάγκο Καμπιάσο και Φινμπόγκασον. Πέραν της ποιότητας διαπιστώθηκε και το πάθος των παικτών, καθώς ο Ντουρμάζ που επέστρεψε με θλάση από υποχρεώσεις με την εθνική Σουηδίας πάλεψε, κέρδισε θέση στην ενδεκάδα και βοήθησε. Επιβεβαιώθηκε, παράλληλα πόσο σπουδαία προσθήκη είναι ο Ιντέγε, κορυφαίος του γηπέδου.

Ακόμη και σε επίπεδο αριθμών, ο Ολυμπιακός ήταν κερδισμένος. Το 7/7 αποτελεί την καλύτερη εκκίνηση πρωταθλήματος στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος (1979/80), με τον Μάρκο Σίλβα να ισοφαρίζει την επίδοση των περιόδων 1999/2000 και 2012/13. Με νίκη επί του Ατρομήτου στο Περιστέρι οι Πειραιώτες ισοφαρίζουν το 8/8 του 1974/75 και του 1976/77, ενώ απόλυτο ρεκόρ είναι το 11/11 της σεζόν 1966/67. Επίσης το χθεσινό 4-0 είναι η τέταρτη σερί νίκη επί της ΑΕΚ (εντός κι εκτός έδρας) με μηδέν παθητικό στο πρωτάθλημα, αλλά παράλληλα και η τέταρτη διαδοχική εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, ισοφαρίζοντας την επίδοση από το διάστημα 2006-2009, τώρα με συνολικά γκολ 15-0 και τότε με 7-0. Τέλος, το γκολ του Φορτούνη με πέναλτι ανέβασε στα 100 τον αριθμό εκείνων που έχουν πετύχει οι «ερυθρόλευκοι» εναντίον της ΑΕΚ εντός έδρας στην Α’ Εθνική.

Τώρα… Ζάγκρεμπ

Στον Ολυμπιακό έχουν ήδη αφήσει πίσω τους το ντέρμπι και κοιτάζουν μπροστά. Ο αγώνας της Τρίτης με τη Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ για το Champions League είναι πολύ σημαντικός, αφού σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, ειδικά-δε-νίκης, οι «ερυθρόλευκοι» θα πλησιάσουν ακόμη περισσότερο στο στόχο της πρόκρισης και δεν θέλουν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Οι Πειραιώτες θέλουν έξι βαθμούς από τα δύο σερί ματς με τους πρωταθλητές Κροατίας, αλλά είναι κοινό μυστικό πως δεν θα είναι παραπονεμένοι και με τέσσερις.

Ο Μάρκο Σίλβα αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές. Όλα δείχνουν πως ο Φορτούνης θα αρχίσει αντί του Τσόρι, ο Πάρντο αντί του Ντουρμάζ, ενώ ο Ομάρ θα είναι το βασικό δεξί μπακ, με τον Σαλίνο να έχει τον πρώτο λόγο αντί του Μαζουακού για το αριστερό άκρο της άμυνας. Δύσκολα θα υπάρχει αλλαγή στα στόπερ, ενώ για το κέντρο υπάρχει η λύση Καμπιάσο, αν και το δίδυμο Μιλιβόγεβιτς-Κασάμι είχε εξαιρετική παρουσία. Ο Πορτογάλος τεχνικός θα ανακοινώσει σήμερα την αποστολή που θα πετάξει τη Δευτέρα για την κροατική πρωτεύουσα.

 

 

 

 

 

πηγή:http://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/epomeni-stasi-zagkremp/3115695

About basilis progressive