Home / Αθλητισμός / Ποδόσφαιρο / Και στο τέλος νικάει ο Λεβαδειακός!

Και στο τέλος νικάει ο Λεβαδειακός!

Αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο ο Λεβαδειακός, χάνοντας από τον Πανθρακικό με 1-0 μέχρι το 83′, ο Μάντζιος με μία ασίστ και δύο γκολ πήρε μόνος του το «τρίποντο» (3-1) μέσα στην Κομοτηνή.

Για τις ανατροπές που έχει πετύχει ο Λεβαδειακός κατά καιρούς είναι περιττό να μιλήσει κανείς, ωστόσο αυτό που πέτυχαν σήμερα οι παίκτες του Άκη Μάντζιου μέσα στην Κομοτηνή επί του Πανθρακικού είναι ίσως κάτι που δεν το είχαν καταφέρει ποτέ ξανά.

Οι Βοιωτοί βρίσκονταν με την πλάτη στον τοίχο μέχρι το 83′, με το σκορ να είναι 1-0 εις βάρος τους χάρη στο γκολ του Ροτζέριο (με πέναλτι) και την ίδια ώρα έδειχναν «εγκλωβισμένοι» στην άμυνα των γηπεδούχων ειδικά στο β’ ημίχρονο, χωρίς να καταφέρουν να φτάσουν σε κλασικές ευκαιρίες. Ωστόσο, κάποια στιγμή μίλησε η κλάση του Βαγγέλη Μάντζιου…

Ο έμπειρος και από τους πιο ποιοτικούς φορ στη Super League, γύρισε ουσιαστικά μόνος του στο παιχνίδι καθώς με μία ασίστ στον Γιακουμάκη και δύο γκολ (το ένα με πέναλτι), χάρισε ακόμα το τρίτο «τρίποντο» στην ομάδα του, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι έχει πετύχει τα 5 από τα 6 γκολ της ομάδας του στο πρωτάθλημα.

Την ίδια ώρα η ομάδα της Κομοτηνής έμεινε για ακόμα ένα ματς χωρίς νίκη και η… παρτίδα της παραμονής δυσκολεύει όλο και περισσότερο.

Το ματς

Μπορεί τα ονόματα των δύο ομάδων, Πανθρακικού και Λεβαδειακού, και η επιθετική τους επίδοση μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα να μην προδιέθετε κανέναν ότι θα δει ένα καλό ματς, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση όλα τα προγνωστικά πήγαν… περίπατο.

Από τα πρώτα λεπτά του ματς οι δύο ομάδες έψαξαν το γκολ, αφού σε μια τέτοια περίπτωση θα αποκτούσαν πολύ μεγάλο πλεονέκτημα για το «τρίποντο», με βάση τη λογική του ματς. Ο Λεβαδειακός με σημείο αναφοράς τον Βαγγέλη Μάντζιο παρουσιάστηκε πολύ πιο επιθετικός και απειλητικός συγκριτικά με τους φιλοξενούμενους και ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο είχε «κατασκηνώσει» έξω από την περιοχή του Αθανασιάδη.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, όμως, ο Πανθρακικός ήταν αυτός που έχασε την πρώτη κλασική ευκαιρία στο 12’, με τον Ντιγκινί να γίνεται αποδέκτης της κάθετης μπαλιάς του Χασομέρη, αλλά το πλασέ του Γάλλου κατάφερε να αποκρούσει ο Τσιντώτας.

«Απάντηση» στην ευκαιρία των γηπεδούχων βρήκε άμεσα ο Λεβαδειακός έστω και με τύχη, καθώς στο 22’ μετά το γύρισμα του Μάντζιου μέσα στην περιοχή, ο Ντιγκινί προσπάθησε να διώξει, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Αθανασιάδη.

Στο 28’ σημειώθηκε η φάση του αγώνα διότι ο Βάτσιος είδε πέναλτι σε εναέρια διεκδίκηση του Μελίσση με τον Μάντζιο μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων. Σύμφωνα με τον ρέφερι, ο πολύπειρος φορ είχε αντικανονικά ανοιχτούς τους αγκώνες του και χτύπησε τον Μελίσση στο κεφάλι, ωστόσο από το ριπλέι δεν φάνηκε κάποια σοβαρή παράβαση, ειδικότερα όταν μιλάμε για την εσχάτη των ποινών. Ο Ροτζέριο στο 30’ μετουσίωσε σε γκολ το πέναλτι, σημειώνοντας το δεύτερο γκολ της ομάδας του στο πρωτάθλημα.

Στο 42’, οι Βοιωτοί έχασαν μάλιστα μεγάλη διπλή ευκαιρία, αλλά ο Τσιντώντας και στη συνέχεια η άμυνα των γηπεδούχων είπαν «όχι» σε Φαβάλι και Μάντζιο αντίστοιχα.

Στο β’ μέρος ο Πανθρακικός έφερε το ματς εκεί ακριβώς που ήθελε. Έριξε αρκετά τον ρυθμό του ματς και επιπρόσθετα στο 49’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά του, αλλά ο Τσιντώτας και ο Τριποτσέρης δύο φορές αρνήθηκαν το γκολ στον Βάλτερ σε κατάσταση τετ-α-τετ.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου προσπαθούσε να δημιουργήσει, αλλά η πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων και η ανάγκη τους για την πρώτη νίκη, κάλυπτε οποιαδήποτε κενά και δεν άφηναν κανένα περιθώριο στους φιλοξενούμενους.

Παρ’ όλα αυτά, ο Βαγγέλης Μάντζιος έδειξε ότι χρειάζεται απλά μερικά δευτερόλεπτα για να εκμεταλλευτεί την ολιγωρία της αντίπαλης άμυνας. Στο 83’ έμεινε μερικά μετρά αμαρκάριστος, είδε την κίνηση του Γιακουμάκη και με μια κάθετη του πρόσφερε την ευκαιρία να ισοφαρίσει και ο νεαρός δεν λάθεψε, νικώντας τον Αθανασιάδη.

Ωστόσο, ο Λεβαδειακός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και κατάφερε να φτάσει σε μια τρομερή ανατροπή! Ο Ναβάρο στο 86’ έκανε τη σέντρα, αλλά ο Ποτουρίδης ξεκάθαρα έκοψε την τροχιά της με το χέρι. Ο Μάντζιος πήρε χωρίς συζήτηση την μπάλα και δεν είχε πρόβλημα να νικήσει τον Αθανασιάδη.

Μάλιστα, το «διπλό» του Λεβαδειακού πήρε πανηγυρική τροπή, καθώς στο 90’ ο Ουόν έδιωξε την μπάλα από την άμυνά του, η απόκρουσή του έγινε ασίστ στον Μάντζιο, διότι βγήκε τετ-α-τετ με τον Αθανασιάδη και με ένα απλό πλασέ «έγραψε» το 3-1, χαρίζοντας επί της ουσίας τη νίκη στην ομάδα του.
Πανθρακικός: Αθανασιάδης, Μπαϊκαρά (85’ Μαρκόπουλος), Ποτουρίδης, Μελίσσης, Σέρφα, Μεχία, Μάρτινς, Βάλτερ (73’ Λαδάκης), Χαβίτο, Χασομέρης (62’ Παπαγεωργίου), Ντιγκινί.

Λεβαδειακός: Τσιντώτας, Τριποτσέρης, Στάθης, Μιλιάζες, Εντουίν, Μουλόπουλος (76’ Θέος), Γιακουμάκης, Γιάχιτς (66’ Νικολάου), Μάντζιος, Φαβάλι (66’ Μπελγκαζουανί), Ναβάρο.

πηγή sport fm

About m bonsu