Home / Ελλάδα / Και η Σαμοθράκη απαγορεύει το ελεύθερο κάμπινγκ

Και η Σαμοθράκη απαγορεύει το ελεύθερο κάμπινγκ

Μετά την Ικαρία που προειδοποίησε τους επίδοξους επισκέπτες της ότι το κάμπινγκ βλάπτει σοβαρά τη νομιμότητα και η Σαμοθράκη – ένας από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς για αυτούς που επιλέγουν διακοπές στη φύση – απαγορεύει την ελεύθερη κατασκήνωση, απαντώντας στο αίτημα των κατοίκων της να προστατευτεί το νησί τους από πιθανότητα πυρκαγιάς αλλά και από τη ρύπανση των επισκεπτών του.
Η σχετική ανακοίνωση του Δήμου έχει ως εξής:

Η Δημοτική Αρχή της Σαμοθράκης θέλοντας να ενημερώσει έγκαιρα τους τους φίλους επισκέπτες του νησιού μας κάνει γνωστό ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία απαγορεύεται σε όλο το νησί η ελεύθερη κατασκήνωση.

Η ελεύθερη κατασκήνωση λόγω της ορεινής και πυκνόφυτης φύσης του νησιού ενέχει πολλαπλούς κινδύνους τόσο για τους κατασκηνωτές όσο και για τους μόνιμους κατοίκους ενώ δημιουργεί εστίες ρύπανσης ιδιαίτερα σε δύσβατα σημεία και στα ρέματα.

Ο Δήμος Σαμοθράκης ανταποκρινόμενος στο καθολικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας θεωρεί υποχρέωση του να υπερασπιστεί με κάθε νόμιμο μέσο το νησί τους κατοίκους αλλά και τους ίδιους τους κατασκηνωτές.

Παράλληλα σας γνωρίζουμε ότι λειτουργούν κατασκηνωτικοί χώροι στην περιοχή των Θερμών που παρέχουν τις βασικές υποδομές με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος, μειωμένο κατά 50% σε σχέση με την περασμένη περίοδο.

Ζητάμε από τους φίλους επισκέπτες να σεβαστούν και να βοηθήσουν την τοπική κοινωνία στην προσπάθεια της να συμβάλλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών αλλά και την προστασία του νησιού.

About totritomati