Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Καιρός: Νεφώσεις με μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: Νεφώσεις με μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις, κυρίως σε ορεινά και ημιορεινά και σποραδικές βροχές στα ηπειρωτικά χαμηλού υψομέτρου αναμένονται το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Άνεμοι έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ.
Πιο αναλυτικά, αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα, ενώ τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά ηπειρωτικά αλλά και στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Στα ηπειρωτικά χαμηλού υψομέτρου αναμένονται σποραδικές βροχές ενώ ιδιαίτερα στα κεντρικά και βόρεια υπάρχει πιθανότερα πρόσκαιρων χιονοπτώσεων ή χιονόνερου.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -5 έως 4 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -4 έως 7, στην Θεσσαλία από -3 έως 8, στην Ήπειρο από -3 έως 12, στην Ανατολική Στερεά από -2 έως 7, στη Δυτική Στερεά από 1 έως 10, στην Πελοπόννησο από -2 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 10, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 0 έως 8, στις Κυκλάδες από 2 έως 8, στα Δωδεκάνησα από 3 έως 10 και στην Κρήτη από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Ιδιαίτερα στον Πατραϊκό, οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα ασθενών, πρόσκαιρων βροχών και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, χιονοπτώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.
Στο νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, χιονοπτώσεων. Πιθανότητα χιονόνερου ή χιονιού υπάρχει και για το κέντρο της Θεσσαλονίκης έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 και στα δυτικά του νομού έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.
Πηγή: meteo.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview