Home / Προτεινόμενα / Κίσιντζερ: Πλησιάζει η ώρα των διαπραγματεύσεων για ειρήνευση στην Ουκρανία

Κίσιντζερ: Πλησιάζει η ώρα των διαπραγματεύσεων για ειρήνευση στην Ουκρανία

Πλησιάζει η ώρα για μια ειρήνη μέσω διαπραγμάτευσης στην Ουκρανία προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος ενός ακόμα καταστροφικού παγκόσμιου πολέμου, αλλά τα όνειρα για διάλυση της Ρωσίας μπορεί να εξαπολύσουν πυρηνικό χάος, δήλωσε ο βετεράνος Αμερικανός διπλωμάτης Χένρι Κίσιντζερ.
Ο Κίσιντζερ, που ήταν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ υπό τους προέδρους Ρίτσαρντ Νίξον και Τζέραλντ Φορντ, έχει συναντήσει πολλές φορές τον Βλαντίμιρ Πούτιν από τότε που εκείνος ανήλθε στην προεδρία το 2000.

«Πλησιάζει ο χρόνος για να οικοδομήσουμε πάνω στις στρατηγικές αλλαγές που έχουν ήδη επιτευχθεί και να τις ενσωματώσουμε σε μια νέα δομή προς την επίτευξη ειρήνης μέσω διαπραγμάτευσης», έγραψε ο Κίσιντζερ στο περιοδικό The Spectator, σε άρθρο με τίτλο ‘Πώς να αποφευχθεί ένας ακόμα παγκόσμιος πόλεμος’.
Ο Κίσιντζερ, 99 ετών σήμερα, δήλωσε ότι τον Μάιο είχε προτείνει κατάπαυση πυρός, βάσει της οποίας η Ρωσία θα υποχωρούσε στις γραμμές του μετώπου πριν την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου αλλά η Κριμαία θα αποτελούσε αντικείμενο «διαπραγμάτευσης».

 
Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview