Home / Προτεινόμενα / Κίνα: Κριτική στο NBC για παραποίηση του χάρτη της

Κίνα: Κριτική στο NBC για παραποίηση του χάρτη της

Κριτική στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC άσκησε η Κίνα, εξαιτίας της προβολής ενός «ελλιπούς χάρτη» χάρτη της ασιατικής χώρας κατά τη μετάδοση της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Στη διάρκεια της άφιξης των Κινέζων αθλητών προβλήθηκε ένας χάρτης που δεν περιελάμβανε την Ταϊβάν και τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.
Το κινεζικό προξενείο στη Νέα Υόρκη δήλωσε ότι η προβολή αυτή «πλήττει την αξιοπρέπεια και τα συναισθήματα του κινεζικού λαού». Χωρίς να διευκρινίζει γιατί αντιτάχθηκε στην προβολή του χάρτη προσέθεσε: «Προτρέπουμε το NBC να αναγνωρίσει τη σοβαρή φύση του προβλήματος και να λάβει μέτρα για να διορθώσει το σφάλμα». Η κρατική κινεζική εφημερίδα Global Times επέκρινε επίσης το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο για την προβολή του χάρτη.

Το NBC το οποίο ανήκει στην Comcast και κατέχει δικαιώματα μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων στις ΗΠΑ, δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για κάπιο σχόλιο.
Η αποτύπωση στους χάρτες της αυτοδιοικούμενης Ταϊβάν και της αμφισβητούμενης Θάλασσας της Νότιας Κίνας έχουν προκαλέσει σωρεία αντιπαραθέσεων τα τελευταία χρόνια, με το πανεπιστήμιο Johns Hopkins να αλλάζει πρότερη απόφασή του και να δείχνει την Ταϊβάν ως μέρος της Κίνας, σε χάρτη για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Πριν από δύο χρόνια, η αμερικανική αλυσίδα ενδυμάτων Gap, αναγκάσθηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για την πώληση ενός T-shirt, στο οποίο όπως ανέφερε ήταν αποτυπωμένος ένας λανθασμένος χάρτης της Κίνας. Φωτογραφία που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έδειχνε ότι το σχέδιο του ενδύματος δεν περιείχε το νησί της Ταϊβάν και τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.
moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg
 

Money Review

Πηγή

About moneyreview