Home / Διεθνή / Κάμερον: Άλμα στο σκοτάδι η πρόταση υπέρ του Brexit

Κάμερον: Άλμα στο σκοτάδι η πρόταση υπέρ του Brexit

Άρθρο στη Daily Telegraph

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Να αναγνωρίσουν τους κινδύνους που ενέχει η αποχώρηση από την ΕΕ καλεί τους υποστηρικτές του Brexit o βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, με άρθρο του στην Daily Telegraph.

Ο Κάμερον αποκαλεί «στοίχημα του αιώνα» μια ενδεχόμενη έξοδο από την ΕΕ και σημειώνει πως όταν ζητείται από τους υποστηρικτές του Brexit να παρουσιάσουν το σχέδιό τους για τη χώρα, στη μετά ΕΕ εποχή, τότε εκείνοι «γίνονται ασαφείς». «Αυτό που προτείνουν είναι ένα άλμα στο σκοτάδι».

«Δεν αρκεί απλά να διαβεβαιώνουν ότι όλα θα είναι καλά, όταν θέσεις εργασίας και το μέλλον της χώρας μας διακυβεύονται» επιμένει.

Ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης ανατρέπει επίσης το επιχείρημα ότι η Βρετανία θα εξακολουθήσει να έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά μετά την έξοδο από την Ένωση των 28. «Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για εμένα ότι η μόνη βεβαιότητα μιας εξόδου (από την ΕΕ), είναι η αβεβαιότητα. Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι αν εγκαταλείψουμε την Ευρώπη».

Η εκστρατεία υπέρ ή του Brexit είναι σε πλήρη εξέλιξη από τότε που ο βρετανός πρωθυπουργός απέσπασε την περασμένη εβδομάδα παραχωρήσεις από τους ευρωπαίους εταίρους του Λονδίνου.

Το Σάββατο ο Κάμερον έλαβε την ομόφωνη στήριξη των κεντρικών τραπεζιτών, στη διάρκεια της συνόδου της G20 στη Σανγκάη, οι οποίοι τόνισαν για «το σοκ μιας ενδεχόμενης εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση» ανάμεσα στους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Ωστόσο ο Κάμερον πρέπει να πείσει και τους δικούς του ανθρώπους: έξι υπουργοί του και πολλοί βουλευτές του συντηρητικού κόμματός του δηλώνουν υπέρ του Brexit.

Ο Μπόρις Τζόνσον, ο συντηρητικός δήμαρχος του Λονδίνου που τάσσεται υπέρ της εξόδου από την ΕΕ, κατηγόρησε τους αντιπάλους του ότι «υπερβάλλουν τους κινδύνους». «Η Βρετανία θα μπορούσε να έχει ένα λαμπρό μέλλον με μια πιο δυναμική οικονομία και έναν πιο ευτυχισμένο λαό» δήλωσε στους Times.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

About Kostas Athanasoulis