Home / Πολιτική / Κάλπες στις 20 Σεπτεμβρίου προβλέπει ο Νικήτας Κακλαμάνης

Κάλπες στις 20 Σεπτεμβρίου προβλέπει ο Νικήτας Κακλαμάνης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει Συμβούλιο Αρχηγών αλλά δεν θα πραγματοποιηθεί, εκτίμησε ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Καλαμάνης και προέβλεψε κάλπες στις 20 Σεπτεμβρίου.

«Δυστυχώς, έχουμε τρεις αρνήσεις να συμμετάσχουν σε συμβούλιο αρχηγών, από τη στιγμή που οι τρεις από τους έξι δεν πάνε για να γίνει μια τελευταία προσπάθεια, η οποία εκ των προτέρων, ξέρουμε ότι είναι ατελέσφορη, δεν έχει νόημα να συγκληθεί τυπικά. Άλλο συγκαλώ και άλλο γίνεται. Ότι θα συγκαλέσει, θα συγκαλέσει, αλλά δεν θα πραγματοποιηθεί. Επομένως, αυτό είναι άλλο πράγμα κι άλλο η εκλογική τακτική των κομμάτων», δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης, προσθέτοντας: «Είναι εκλογική τακτική των κομμάτων και πρέπει να σας πω ότι καθορίζει το κάθε κόμμα όπως τη νομίζει, για να φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Διευκρινίζοντας ότι δεν είναι μιλά εξ ονόματος του προέδρου ή ως εκπρόσωπός του, μιλώντας στο ραδιοσταμό Βήμα εκτίμησε πως «θα δοθεί – κι αυτό πρέπει να γίνει κατά την άποψή μου – μια επίσημη ανακοίνωση από την Προεδρία που να λέει ότι έγινε προσπάθεια να γίνει σύγκλιση συμβουλίου υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν επετεύχθη, διότι οι τάδε απάντησαν θετικά και οι τάδε αρνήθηκαν να προσέλθουν. Κατόπιν τούτου και βάση και την επιταγή του Συντάγματος, δεν υπήρχε λόγος να γίνει η σύγκληση».

Αναφορικά με την στάση της ΝΔ είπε : «αν θα με βάζανε εμένα να γράψω την ανακοίνωση αυτή, θα ήμουν λίγο προσεκτικός στους επιθετικούς προσδιορισμούς. Δεν χρειάζονται αυτά τα πράγματα, περισσότερο νομίζω χρειάζεται να υπενθυμίζουμε στον κόσμο ότι αυτό είναι ένα μνημόνιο που το διαπραγματεύτηκε ο κ. Τσίπρας και έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του από κάτω και ο ίδιος και ο κ. Καμμένος. Να υπενθυμίζουμε ότι θα έσκιζαν τα μνημόνια και πράγματι, έφεραν ένα σκληρό, ίσως το πιο σκληρό τρίτο μνημόνιο. Και να υπενθυμίζουμε έτσι απλά, όπως σάς το είπα κι εγώ, ποιος ήταν ο λόγος που το ψηφίσαμε».

About totritomati