Ποιος είπε ότι το Netflix είναι μόνο για χαλάρωση και «καμμένο» binge watching; Κάποιες φορές, ο χαρακτήρας της παρακολούθησής του μπορεί και αξίζει να έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

1. Abstract – The Art of Design

Πώς είναι να δημιουργείς animation βασισμένος στην καθημερινότητα και τα αντικείμενά της; Από τους οραματιστές μεγάλων εταιρειών όπως η Nike, μέχρι πρωτοπόρους designers και καλλιτέχνες, κάθε επεισόδιο μπαίνει στα μοναδικά σύμπαντα και την καθημερινότητα της δημιουργίας και εμπνέει. Δείτε εδώ ένα ολόκληρο επεισόδιο:

2. Minimalism

Αυτό είναι καλό να το δουν κι άλλοι άνθρωποι εκτός από designers, αφού ο φιλοσοφικός του χαρακτήρας είναι αδιαπραγμάτευτος. Μήπως χρειαζόμαστε λιγότερα για να είμαστε περισσότερο ευτυχισμένοι; Μια εξαιρετική παραγωγή για ένα δημιουργικό απόγευμα στο σπίτι.

3. The Creative Brain

O David Eagleman προσπαθεί να εξηγήσει, μέσα από αυτό το πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ, ότι τα δημιουργικά μυαλά δεν είναι περισσότερα έξυπνα από άλλα. Η δημιουργικότητα δεν είναι καμία υπερδύναμη, απαιτεί όμως σίγουρα ελεύθερη φαντασία και παρατηρητικότητα.

5. The 100 Years Show

Η Camen Herrera σχεδιάζει κάθε πρωί εδώ και δεκαετίες πίσω από το παράθυρό της και μες στο νεοϋρκέζικο διαμέρισμά της. Τα έργα της, μινιμαλιστικά και εκλεπτυσμένα, έχουν εκτεθεί σε τεράστια μουσεία στην Αμερική, ενώ ο Observer του Λονδίνου την αποκάλεσε «την μεγάλη ανακάλυψη της δεκαετίας». Το πιο τρελό είναι ότι αυτή η δραστήρια καλλιτέχνιδα είναι…104 ετών!

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο