Home / Προτεινόμενα / Ισπανία και Ελλάδα «ψήφισαν» φέτος οι Γάλλοι τουρίστες

Ισπανία και Ελλάδα «ψήφισαν» φέτος οι Γάλλοι τουρίστες

Ως κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί για τους Γάλλους αναδείχθηκαν φέτος η Ισπανία και η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ένωσης «Les Entreprises du Voyage».
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετικό δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Les Echos, το 2022 ήταν η χρονιά της ανάκαμψης του ταξιδιού, εξαιρουμένης όμως της Ασίας. Στο ρεπορτάζ γίνεται μάλιστα ειδική μνεία στα επαγγελματικά ταξίδια, τα οποία διακόπηκαν αιφνιδίως κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ειδικότερα, στους πρώτους εννιά μήνες του έτους η δραστηριότητα των tour operators στη Γαλλία άγγιξε τα επίπεδα του 2019, ιδίως χάρη στην αύξηση της μέσης δαπάνης και παρά τη μείωση στον αριθμό των ταξιδιωτών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της «Les Entreprises du Voyage», η Ισπανία σημείωσε αύξηση 54% σε σχέση με το 2019 σε ό,τι αφορά την υποδοχή Γάλλων τουριστών και η Ελλάδα 21% κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους.

Οι Γάλλοι επέλεξαν ασφαλείς προορισμούς, με το μερίδιο των μεσαίας διάρκειας πτήσεων να αυξάνεται έναντι των μεγάλων πτήσεων, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ένωσης Jean-Pierre Mas, σημειώνοντας όμως ότι η τάση αυτή αναμένεται να ανατραπεί στους επόμενους μήνες. 
Το ίδιο αποτέλεσμα με την ανάλυση της «Les Entreprises du Voyage» προκύπτει και από τα στοιχεία του συνδικάτου εταιρειών tour-operating Seto, σύμφωνα με τα οποία «η Ελλάδα και τα Κανάρια Νησιά βρέθηκαν στην κορυφή για τα ταξίδια μέσης διάρκειας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού».
moneyreview.gr με πληροφορίες από Les Echos
Διαβάστε επίσης:
Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στον δείκτη ικανοποίησης τουριστών
Οι προβληματισμοί και το στοίχημα της επιστροφής των Κινέζων τουριστών
Ποιοι τουρίστες «ονειρεύονται» την Ελλάδα μέσα στον χειμώνα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview