Απίστευτοι είναι οι όγκοι χιονιού που έπεσαν το Σαββατοκύριακο στην Ισπανία, με τα σωστικά συνεργεία να απεγκλωβίζουν, μόνο στη Μαδρίτη, περισσότερους από 1.500 παγιδευμένους ανθρώπους.

Η κεντρική πύλη της φαρμακευτικής εταιρείας «Ρόβι» στα προάστεια της Μαδρίτης έχει μπλοκάρει από το χιόνι με αποτέλεσμα φορτηγά γεμάτα με δόσεις του εμβολίου να παραμένουν ακινητοποιημένα.

Σε όλη τη χώρα, ειδικές αυτοκινητοπομπές μεταφέρουν ποσότητες εμβολίων σε περιοχές που έχουν πληγεί από την καταιγίδα «Φιλομένα». Μπροστά από τα κονβόι δεκάδες εκχιονιστήρες δίνουν μάχη για να καθαρίσουν τους δρόμους από τους απίστευτους όγκους χιονιού που έπεσαν το Σαββατοκύριακο.

Πολλά νοσοκομεία στην ύπαιθρο είναι αποκλεισμένα και οι Αρχές αγωνίζονται να προμηθεύσουν τα εμβόλια για να μην μείνει πίσω το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Οι προμήθειες τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης γίνονται από αέρος με ελικόπτερα του στρατού.

Η Μαδρίτη είναι καλυμμένη από παχύ στρώμα χιονιού μετά την σφοδρότατη χιονόπτωση που χαρακτηρίστηκε ως η χειρότερη των τελευταίων πενήντα ετών.

Μόνο στην περιοχή της πρωτεύουσας, τα ειδικά συνεργεία διέσωσαν 1.500 ανθρώπους που είχαν παγιδευτεί μέσα σε αυτοκίνητα ενώ στην κεντρική Ισπανία έχουν πληγεί οδικές αρτηρίες συνολικού μήκους περίπου 20.000 χιλιομέτρων.

Η κυβέρνηση αλλά και οι τοπικές αρχές απευθύνουν εκκλήσεις στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους για την αποφυγή ατυχημάτων αλλά και της διασποράς του κοροναϊού.

Το Σάββατο έπεσαν στη Μαδρίτη 20 με 30 εκατοστά χιονιού.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει επικίνδυνες συνθήκες και για τις επόμενες ημέρες και από απόψε τη νύχτα είναι πιθανόν η θερμοκρασία να πέσει στους -10 βαθμούς Κελσίου με τον φόβο το χιόνι να μετατραπεί σε πάγο.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο