Home / Προτεινόμενα / Ινφαντίνο: Η Ευρώπη δεν μπορεί να δίνει ηθικά μαθήματα στο Κατάρ

Ινφαντίνο: Η Ευρώπη δεν μπορεί να δίνει ηθικά μαθήματα στο Κατάρ

Σε μία δυναμική αντεπίθεση, ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, αντέκρουσε τις επικρίσεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ μια ημέρα πριν από την έναρξη του τουρνουά μετά από χρόνια σχεδιασμού.
Μιλώντας μετά από μήνες έντονων ανησυχιών για τη μεταχείριση των μεταναστών εργαζομένων στο Κατάρ και πολλές αμφιβολίες σχετικά με τη νομιμότητα της απόφασης να διεξαχθεί το τουρνουά εκεί, ο Ινφαντίνο είπε ότι ήταν λάθος η Ευρώπη να κάνει διάλεξη στο Κατάρ.

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να δώσει ηθικά μαθήματα στο Κατάρ με βάση τις δικές της ενέργειες εδώ και 3.000 χρόνια. Η Ευρώπη είναι ένας μεγάλος κόμβος πολυπολιτισμικής ανεκτικότητας, αλλά υπάρχουν πράγματα που δεν είναι σπουδαία. Θα πρέπει να κοιτάξουν τον εαυτό τους πριν κάνουν κριτική», δήλωσε.
Την παραμονή ενός από τα πιο επικρινόμενα Παγκόσμιων Κυπέλων όλων των εποχών, ο Ινφαντίνο είπε: «Σήμερα νιώθω Καταριανός. Σήμερα νιώθω Άραβας. Σήμερα νιώθω Αφρικανός. Σήμερα νιώθω ομοφυλόφιλος. Σήμερα νιώθω ανάπηρος. Σήμερα αισθάνομαι μετανάστης εργαζόμενος».

Μετά από μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής την Παρασκευή στους κανόνες για τις πωλήσεις αλκοόλ στην εκδήλωση, υπάρχουν φόβοι ότι άλλοι κανονισμοί που διέπουν το τουρνουά ενδέχεται επίσης να τροποποιηθούν. Ο Ινφαντίνο προσπάθησε να καθησυχάσει την LGBTQ κοινότητα ότι θα είναι ασφαλής, παρά τους νόμους του Κατάρ που απαγορεύουν την ομοφυλοφιλία. «Οι ομοφυλόφιλοι είναι ευπρόσδεκτοι στο Κατάρ», είπε. 
Ο Ινφαντίνο είπε επίσης ότι υπήρξαν βελτιώσεις στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι μετανάστες εργαζόμενοι, εν μέρει λόγω της δέσμευσης για την οργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Ο Ινφαντίνο συμπλήρωσε ότι το τουρνουά έφερε στην επιφάνεια πολλές απειλές και προκλήσεις, μερικές από τις οποίες δεν είχαν αντιμετωπιστεί πριν. Ένα από αυτά, να έχεις τόσα πολλά στάδια σε σχετικά μικρή απόσταση το ένα από το άλλο, κάτι που ήταν ένας παράγοντας στους νέους κανόνες για την μπύρα, είπε.
«Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι άνθρωποι μπορούν να μπαίνουν και να βγαίνουν με ασφάλεια», είπε ο Ινφαντίνο. Οι άνθρωποι μπορούν να επιβιώσουν χωρίς να πιουν μια μπύρα για τρεις ώρες, πρόσθεσε, επικαλούμενος παρόμοιους κανόνες σχετικά με το αλκοόλ στα γήπεδα της Σκωτίας και της Γαλλίας.
Τέλος, ο επικεφαλής της FIFA είπε ότι το τουρνουά επρόκειτο να ξεπεράσει τα έσοδα από το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρωσίας πριν από τέσσερα χρόνια όσον αφορά τα δικαιώματα των μέσων ενημέρωσης, τη χορηγία και την έκδοση εισιτηρίων, κάτι που θα ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ των 5,4 δισ. δολαρίων.
 
moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg
 
Διαβάστε επίσης:
Γίνεται Μουντιάλ χωρίς μπύρα; Το Κατάρ τινάζει τα πάντα στον αέρα στο παρά πέντε

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview