Home / Αθλητισμός / Θετικά στοιχεία με Πολωνία, αλλά πάλι χωρίς νίκη η Εθνική

Θετικά στοιχεία με Πολωνία, αλλά πάλι χωρίς νίκη η Εθνική

Χωρίς νίκη σε ακόμη ένα παιχνίδι έμεινε η Ελλάδα, έστω φιλικό, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 της Πολωνίας στο Γκντανσκ συμπληρώνοντας έτσι ακριβώς 358 ημέρες από την ημέρα που οι διεθνείς πανηγύρισαν για τελευταία φορά.

Συγκεκριμένα, ήταν στις 24 Ιουνίου 2014 όταν η Εθνική νίκησε με 2-1 την Ακτή Ελεφαντοστού και προκρίθηκε στη φάση των «16» στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Έκτοτε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετρά έξι ήττες (αν συνυπολογιστεί ο αποκλεισμός από την Κόστα Ρίκα στα πέναλτι) και τρεις ισοπαλίες, στις αναμετρήσεις για την προκριματική φάση του Euro 2016 και τους φιλικούς αγώνες απόψε και με τη Σερβία, στην Κρήτη.

Η ελληνική ομάδα στάθηκε αξιοπρεπώς και κόντραρε ένα συγκρότημα που έχει πολύ καλή πορεία στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όμως για άλλο ένα παιχνίδι έμεινε μακριά από τις πολλές ευκαιρίες και το γκολ. Η Εθνική «ζωήρεψε» μετά το πρώτο δεκάλεπτο, όταν άρχισε να βρίσκει τα πατήματά της στον αγωνιστικό χώρο και στο 13΄ είχε την πρώτη καλή στιγμή της, όταν στη σέντρα του Βύντρα ο Καρέλης μόλις και δεν πρόλαβε να πιάσει την κεφαλιά από καλή θέση.

Τρία λεπτά αργότερα ο Κατσουράνης υποχρέωσε τον Μπόρουτς σε δύσκολη απόκρουση, για να απαντήσουν οι γηπεδούχοι στην επόμενη επίθεση με τον Γκροσίτσκι, το κοντινό σουτ του οποίου βρήκε σε πλήρη ετοιμότητα τον Καπίνο, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να κάνει σπουδαία απόκρουση με το ένα χέρι στο 26΄, στο πλασέ του Μπλαστσικόφσκι.

Οι Πολωνοί είχαν αρχίσει να πιέζουν αλλά ο Μόρας κρατούσε καλά και «καθάριζε» τις ψηλές μπαλιές. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με δύο καλές φάσεις, μία για κάθε ομάδα, καθώς στο 36΄ και σε γύρισμα του Φούντα το σουτ του Καρέλη κόντραρε, ενώ στο 40΄ η κεφαλιά του Μίλικ βρήκε στο δοκάρι και απομακρύνθηκε πάνω στη γραμμή.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε, λόγω και των πολλών αλλαγών. Η Εθνική κράτησε και κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα, χωρίς πάντως να απειλήσει αλλά και να απειληθεί. Μοιραία οι φάσεις έλειψαν ως το 72ο λεπτό, όταν ένα σουτ του Φούντα έφυγε άουτ, ενώ στο 75΄ ο σταθερός Καπίνο απέκρουσε το σουτ του Μίλικ, που προήλθε από λάθος του Κατσουράνη.

Στα απρόοπτα της αναμέτρησης θα πρέπει να σημειωθεί ο τραυματισμός και η αποχώρηση του Ελβετού διαιτητή Αλάιν Μπιέρι στο 29ο λεπτό, με τον «ντόπιο» Μάρτσιν Μπόρσκι να τον αντικαθιστά και να δείχνει κίτρινη κάρτα στον Σταφυλίδη στο 89΄.

ΠΟΛΩΝΙΑ (Άνταμ Ναβάλκα): Μπόρουτς (46΄ Σέζνι),Τσιόνεκ, Γκλικ, Πάζνταν, Κομορόφσκι (60΄ Πέτσκο), Μπόρουσιουκ, Λινάτι, Ζιελίνσκι (60΄ Μίλα), Γκροσίτσκι, Μπλαστσικόφσκι (60΄ Ματσίνσκι), Μίλικ (78΄ Ρίμπους).

ΕΛΛΑΔΑ (Σέρχιο Μαρκαριάν): Καπίνο (90΄+ Βελλίδης), Σταφυλίδης, Παπασταθόπουλος (46΄ Ταυλαρίδης), Μόρας, Βύντρα, Κατσουράνης (90΄+ Σάμαρης), Τζιόλης, Ταχτσίδης, Φούντας (77΄ Κολοβός), Νίνης (70΄ Φετφατζίδης), Καρέλης (60΄ Μήτρογλου)

Πηγή:http://sports.in.gr/football/article/?aid=1500005317#ref=latestarticles

About Panos Dreamer