Μέσα σε 45τ.μ. και ανάμεσα σε μουχλιασμένους τοίχους, μα 10μελής οικογένεια αγωνίζεται για την επιβίωσή της.

Μια δραματική ιστορία της διπλανής πόρτας με πρωταγωνιστές δύο γονείς και τα οκτώ αγγελούδια τους.

Ο πατέρας άνεργος εδώ και περίπου ένα χρόνο και τα μόνα τους εισοδήματα είναι το επίδομα πολυτέκνων και ένα μικρό ενοίκιο που εισπράττει από ένα κατάστημα.

«Δεν μας φτάνουν τα χρήματα, καθώς οι ανάγκες είναι μεγάλες» σημείωσε, ζητώντας τη βοήθεια των συμπολιτών του, με την παραχώρηση ενός μεγαλύτερου σπιτιού.

Πρόσφατα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση βουβωνοκήλης και δεν μπορεί να επιστρέψει στη δουλειά του.

«Αν δεν είχαμε κι αυτό το σπίτι θα ήμασταν στο δρόμο» η έκκληση του κ. Μάρκου, περιγράφοντας την σκληρή καθημερινότητα του ίδιου, της συζύγου του και των παιδιών τους.

«Στα δύο δωμάτια υπάρχουν πέντε στρώματα. Σε κάθε στρώμα κοιμούνται δύο άτομα. Υπάρχουν άνθρωποι που μας βοηθούν. Μας φέρνουν τρόφιμα και ρούχα. Από το παιδιά δεν έλειψε ποτέ το φαγητό. Όμως το σπίτι μας πλέον είναι ακατάλληλο. Η υγρασία είναι ανυπόφορη» λέει με απόγνωση ο υπερπολύτεκνος πατέρας στο thestival, ζητώντας τη βοήθεια του κόσμου.

Ο κ. Μάρκος Θ. απευθύνει έκκληση για να βρεθεί κάποιος που θα φιλοξενήσει τον ίδιο και την οικογένειά του σε ένα μεγαλύτερο διαμέρισμα. Συγχρόνως, ψάχνει να βρει δουλειά ως φύλακας για να αυξηθεί το οικογενειακό εισόδημα.

Τηλεκπαίδευση με ένα κινητό τηλέφωνο

Τα έξι από τα οκτώ παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο. Η πρωτότοκη κόρη της οικογένειας ξεκίνησε φέτος να φοιτά στο Γυμνάσιο. Στο σπίτι υπάρχει ένα κινητό τηλέφωνο με σύνδεση στο διαδίκτυο.
Από αυτό το τηλέφωνο τα παιδιά προσπαθούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης. Κι όμως δεν θα τα ακούσεις να παραπονιούνται.
Διαβάζουν στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο. Κοιμούνται με τον ίδιο τρόπο. Τρώνε με τον ίδιο τρόπο. Παίζουν με τον ίδιο τρόπο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο