Home / ΜΕ ΤΗΝ «Κ» / Η Ariane Labed στα νέα εξώφυλλα της Vogue

Η Ariane Labed στα νέα εξώφυλλα της Vogue

Για δεύτερη φορά στην ιστορία της μετά το τεύχος «Ελπίδα» του περασμένου Σεπτεμβρίου, η Vogue φέρνει κοντά τις 27 εκδόσεις της παγκοσμίως, οι οποίες συμπράττουν για να αφιερώσουν τα ανοιξιάτικα τεύχη τους στις πιο συναρπαστικές και δημιουργικές φωνές του καιρού μας. Η Vogue Greece βρίσκει (και αποθεώνει) την αξία της δημιουργικότητας στο πρόσωπο της Ariane Labed. Η διάσημη Ελληνογαλλίδα ηθοποιός και σκηνοθέτης, μια από τις πιο πρωτοποριακές και δημιουργικές καλλιτέχνιδες της εποχής μας, ποζάρει στα εξώφυλλα του νέου τεύχους σαν άλλη Θεά Αφροδίτη μπροστά από τον φακό της Ελληνίδας top model, Ροζάννας Γεωργίου, σε μια ονειρική ιστορία μόδας με φόντο την παραδεισένια πλευρά της σύγχρονης Αθήνας. 

Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Αθήνα από Γάλλους γονείς, η Labed ξεχώρισε μέσα από τους πρωταγωνιστικούς της ρόλους στο θέατρο με την ομάδα Vasistas που ίδρυσε παρέα με την Αργυρώ Χιώτη, αλλά και από τις επιτυχημένες ταινίες που συμμετείχε, όπως το “Attenberg” της Αθηνάς Τσαγγάρη ή το “Lobster” του Γιώργου Λάνθιμου, στενό της συνεργάτη και σύζυγό της από το 2013. Δεν έμεινε, όμως, μόνο στο κομμάτι της υποκριτικής, αλλά θέλησε να διευρύνει τα καλλιτενχικά της μονοπάτια αναλαμβάνοντας τη σκηνοθεσία του “Olla”, του πρώτου της μικρού μήκους φιλμ που βραβεύτηκε σε διεθνή φεστιβάλ. Παρά την αδράνεια που έχει επιφέρει η πανδημία στον καλλιτεχνικό κόσμο, η ίδια παραμένει δημιουργική, έχοντας ήδη ολοκληρώσει (εν μέσω καραντίνας) τα γυρίσμα της σειράς “L’ Opera” που θα κάνει πρεμιέρα σύντομα στη γαλλική τηλεόραση, αλλά και το σενάριο μιας νέας ταινίας σε παραγωγή του BBC, την οποία και θα σκηνοθετήσει. Για τα νέα της σχέδια, τη ζωή της στην Αθήνα εν μέσω Covid, τα παιδικά της χρόνια, τη σχέση της με το Γιώργο Λάνθιμο και την στάση της απέναντι στο κίνημα του ελληνικού #metoo, μίλησε στον Culture Editor του περιοδικού, Βλάση Κωστούρο, σε μια σπάνια εξομολόγηση. 
Δύο, επίσης, άκρως δημιουργικοί άνθρωποι φιλοξενούνται στις σελίδες της νέας Vogue Greece Μαρτίου. Ο σεναριογράφος και θεατρικός συγγραφέας Ευθύμης Φιλίππου παίρνει «κάτι σαν συνέντευξη» από τον σχεδιαστή και νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου Zeus+Δione, Mario Schwab, σε μια απρόσμενη συνομιλία γεμάτη χιούμορ και παραδοξότητες. Ακόμα, η γυναίκα πίσω από τον πιο δημιουργικό οίκο στην ιστορία της μόδας, η Donatella Versace, μιλάει αποκλειστικά στον Filep Motwary για τη σημασία του “made in Italy”, της εξέλιξης και φυσικά της υπερβολής, καταθέτοντας τη δική της άποψη για την πορεία της μόδας μετά την κρίση του κορωνοϊού, δίνοντας παράλληλα μικρές εξομολογήσεις από τη μυθιστορηματική διαδρομή της. 
Η Αθήνα απολαμβάνει κατά κοινή ομολογία μια νέα χρυσή εποχή, προσελκύοντας καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι αντλούν από την ενέργειά της και δημιουργούν πλάι στους Έλληνες συναδέλφους τους. H Vogue Greece τους απηύθυνε πρόσκληση κι εκείνοι της αφιέρωσαν έργα τους, τα οποία φωτογραφήθηκαν από τη new age Ελληνίδα φωτογράφο με έδρα το Los Angeles, Karina Logothetis, σ’ ένα πολυσέλιδο portfolio υψηλής αισθητικής που συνδυάζει τη μόδα με τη σύγχρονη τέχνη. Ακόμα, η Έλις Κις συνάντησε όλους τους νέους Έλληνες σχεδιαστές που πρέπει να ξέρετε, οι οποίοι αξιοποιούν τη δυναμική που αναπτύσσεται στην Αθήνα σαν δημιουργικό εργαστήρι και δραστηριοποιούνται με όραμα και εξωστρέφεια.

Ο Δημήτρης Μπαϊραμπάς, δημιουργός του ελληνικού brand milkwhite, μας μιλάει για το επιτυχημένο του project, ενώ ο Pedro Garcia, καλλιτεχνικός διευθυντής του ομώνυμου ισπανικού brand, εξηγεί στην Ελίνα Δημητριάδη πώς συνδυάζει την παράδοση με την εξέλιξη. Ο διεθνής Έλληνας εικαστικός Γιάννης Βαρελάς μας μιλά πρώτη φορά για τη νέα του έκθεση που ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα στη γκαλερί Breeder, ενώ παράλληλα ανοίγει το στούντιό του στην Κυψέλη, αποκλειστικά για τη Vogue Greece, για μια πολύχρωμη φωτογράφιση μόδας με τα πιο hot trend της άνοιξης. Τέλος, η Κέλλυ Σταυροπούλου αναλύει το φαινόμενο Kid Moxie, συνομιλόντας με την Ελληνίδα μουσικό και ηθοποιό με έδρα το Λος Άντζελες, που μπλέκει δημιουργικά τη μόδα με τη μουσική. 
Η ομορφιά του μήνα ρίχνει φως στα πιο ωραία καινούργια αρώματα, τις νέες τάσεις για τα φρύδια, αλλά και στην εξειδικευμένη φροντίδα για την περιοχή του λαιμού, ενώ η μόδα αναδεικνύει τα νέα πρόσωπα της πόλης με τις πιο ενδιαφέρουσες ανοιξιάτικες δημιουργίες. 
To ολοκαίνουργιο τεύχος Μαρτίου της Vogue Greece κυκλοφορεί στα περίπτερα αυτή την Κυριακή 28/2 μαζί με την Καθημερινή. Μη το χάσετε!

Πηγή

About kathimerini