Η Hyundai Motor και η Apple πρόκειται να συνάψουν συμφωνία τον Μάρτιο για την παραγωγή ηλεκτροκίνητου οχήματος από το 2024, αναφέρει νοτιοκορεατικό μέσο.

Το ρεπορτάζ του IT News έρχεται μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή η Hyundai, σύμφωνα με την οποία η νοτιοκορεατική αυτοκινητοβιομηχανία έχει ξεκινήσει προκαταρκτικές επαφές με την Apple. Είχε προηγηθεί δημοσίευμα άλλου νοτιοκορεατικού μέσου σύμφωνα με το οποίο οι δύο εταιρείες θα λανσάρουν αυτόνομο ηλεκτροκίνητο όχημα το 2027.

Μια τέτοια κίνηση θα καθιστούσε την Apple ανταγωνιστή της Tesla αλλά και της Waymo, της εταιρείας αυτόνομης οδήγησης που ανήκει στην Alphabet, μητρικό όμιλο της Google.

Στον απόηχο του δημοσιεύματος η Hyundai είδε την τιμή της μετοχής της να αυξάνεται κατά σχεδόν 20%, αναφέρει το Reuters.

Η Hyundai αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει το δημοσίευμα του IT News και επανέλαβε ότι έχει λάβει αιτήματα για ενδεχόμενη συνεργασία στην ηλεκτροκίνηση από «διάφορες εταιρείες».

Από το αρχικό δημοσίευμα του IT News απομακρύνθηκαν αργότερα λεπτομέρειες της συμφωνίας, όπως το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας και της έναρξης της παραγωγής.

Το αρχικό δημοσίευμα ανέφερε ότι το αυτοκίνητο της Apple θα κατασκευάζεται είτε σε εργοστάσιο της Kia Motors στην Τζόρτζια είτε σε νέο εργοστάσιο που θα δημιουργηθεί στις ΗΠΑ με δυναμικό παραγωγής 400.000 οχημάτων το χρόνο. Η Kia ανήκει στη Hyundai.

Μάλιστα το δημοσίευμα ανέφερε ότι οι δύο εταιρείες θα παρουσιάσουν το 2022 την «έκδοση beta» του αυτόνομου αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο αποκάλυψε το σχέδιο της Apple για επέκταση στην αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ο σχεδιασμός της αμερικανικής εταιρείας βασίζεται σε μπαταρίες δικής της τεχνολογίας που ρίχνουν «δραστικά» το κόστος και τον όγκο και αυξάνουν την εμβέλεια

Σύμφωνα με τις πηγές του Reuters, το όχημα της Apple θα εφοδιαστεί με πολλαπλούς αισθητήρες LIDAR, οι οποίοι χρησιμοποιούν δέσμες λέιζερ για να μετρούν την απόσταση του αυτοκινήτου από τα εμπόδια στο δρόμο.

Οι αισθητήρες ενδέχεται να βασίζονται σε τεχνολογία της Apple, δεδομένου ότι το iPhone 12 Pro και το iPad Pro διαθέτουν σύστημα LIDAR.

Το πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης της Apple, με την ονομασία Project Titan, ξεκίνησε το 2014, όταν η εταιρεία άρχισε να σχεδιάζει ένα καινούργιο όχημα από το μηδέν. Αρχικά η προσπάθεια δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, σημειώθηκε όμως ορόοδος σημειώθηκε μετά την επιστροφή του Νταγκ Φιλντ, βετεράνου της Apple που είχε εργαστεί στην Tesla.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο