Home / Διεθνή / Η 7χρονη από το Χαλέπι που ανεβάζει μηνύματα στο Twitter, αγκαλιά με τον Ερντογάν [εικόνες]

Η 7χρονη από το Χαλέπι που ανεβάζει μηνύματα στο Twitter, αγκαλιά με τον Ερντογάν [εικόνες]

Ενα 7χρονο κορίτσι που τράβηξε την προσοχή του πλανήτη με τις αναρτήσεις της στο Twitter updates από το μαρτυρικό Χαλέπι, έγινε δεκτή με την οικογένειά της στο προεδρικό παλάτι του Ερντογάν.

Η Bana Alabed ανέβασε πάλι φωτογραφίες και εμφανίζεται να κάθεται στα γόνατα του τούρκου προέδρου.


Η Bana και η μητέρα της Fatemah εκκενώθηκαν με ασφάλεια, μαζί με 25.000 άτομα από την περιοχή των ανταρτών στο Χαλέπι. Η Τουρκία υποστηρίζει τους αντάρτες που πολεμούν εναντίον του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Ασαντ.
«Είμαι ικανοποιημένος που φιλοξένησα την @AlabedBana και την οικογένειά της στο προεδρικό μέγαρο σήμερα. Η Τουρκία πάντα θα υποστηρίζει το λαό της Συρίας», έγραψε ο Ερντογάν στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.


Βοηθούμενη από την μητέρα της, η οποία χειρίζεται τον λογαριασμό @AlabedBana, η 7χρονη ανέβαζε φωτογραφίες και βίντεο από τη ζωή της κατά τη διάρκεια του 6χρονου πολέμου στη Συρία. Ο λογαριασμός της έχει 352,000 followers από τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Bana και η μητέρα της, μαζί με την οικογένειά τους, μπορούν να ζήσουν στην Τουρκία.

 

About Andreas Chondros