Home / Αθλητισμός / Η Ρίβερ Πλέιτ κατέκτησε το Copa Libertadores

Η Ρίβερ Πλέιτ κατέκτησε το Copa Libertadores

Η Ρίβερ Πλέιτ νίκησε 3-0 την Τίγκρες και κατέκτησε για τρίτη φορά το Copa Libertadores και πρώτο μετά από 19 χρόνια, ολοκληρώνοντας ιδανικά την πιο σημαντική μεταμόρφωση στην ιστορία της. Η επιτυχία αυτή στο “Monumental” φτάνει τέσσερα χρόνια μετά από τον υποβιβασμό της ομάδας του Μπουένος Αϊρες, για πρώτη φορά σε περισσότερο από ένα αιώνα. Τώρα, όμως, με την καθοδήγηση του Μαρσέλο Γκαγιάρδο κατέχει και τα δύο σημαντικά τρόπαια της Νότιας Αμερικής, μετά την επικράτησή της στο Copa Sudamericana τον Δεκέμβριο.

Ο Λούκας Αλάριο άνοιξε στο 45΄ το σκορ και ο Κάρλος Σάντσες από το σημείο του πέναλτι διπλασίασε στο 75΄ τα τέρματα των «εκατομμυριούχων», πριν ο Ραμίρο Φούνες Μορί, τέσσερα λεπτά αργότερα, διαμορφώσει το τελικό 3-0. Το αποτέλεσμα αυτό επέτρεψε στην Ρίβερ να πανηγυρίσει, μιας και την περασμένη εβδομάδα στο Μοντερέι του Μεξικού οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν την πρώτη μεταξύ τους συνάντηση χωρίς σκορ (0-0).

Ο αγώνας ήταν σκληρός, σημειώθηκαν 44 φάουλ και ο Ουρουγουανός διαιτητής, Ντάριο Ουμπριάκο, έδειξε 9 κίτρινες κάρτες, αλλά η Ρίβερ Πλέιτ ήταν καλύτερη, μέσα σε ένα βαρύ και δύσκολο αγωνιστικό χώρο στο “Monumental”, που είχε δημιουργήσει η συνεχής βροχή.

About totritomati