Home / Αθλητισμός / Ολυμπιακός / Η προϊστορία του ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Η προϊστορία του ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Σημαντικά στοιχεία για το αποψινό μεγάλο παιχνίδι με τον Ολυμπιακός δημοσιεύει η ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ.

Η σέντρα του σημαντικότερου σημερινού ματς του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας πλησιάζει. Στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναρτήθηκε ένα δημοσίευμα στο οποίο παρουσιάζονται σημαντικά στοιχεία για το ματς.

Συγκεκριμένα αυτό αναφέρει:

#57 αναμετρήσεις έχουν διεξαχθεί για την Α’ Εθνική με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ ανάμεσα στον Δικέφαλο και τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ έχει 29 νίκες, τα 15 ματς έχουν τελειώσει ισόπαλα και 13 φορές οι Ερυθρόλευκοι έφυγαν με εκτός έδρας νίκη.

#9 από τις νίκες του ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό ως γηπεδούχος είναι με σκορ 1-0, αποτέλεσμα που είναι το δημοφιλέστερο στις μεταξύ τους αναμετρήσεις του. Ακολουθούν οι 7 ισοπαλίες με 0-0 και 1-1 και μετά οι νίκες του ΠΑΟΚ (2-0 και 2-1) που έχουν από πέντε εμφανίσεις. Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να φύγει 5 φορές με σκορ 2-1 από εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ.

#4 αναμετρήσεις έχουν γίνει με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ μήνα Οκτώβριο. Σε αυτές ο Δικέφαλος έχει 2 νίκες – 1 ισοπαλία και 1 ήττα την σεζόν 1998-99 που η αναμέτρηση τελείωσε λίγα λεπτά νωρίτερα. Η πρώτη φορά που συναντήθηκαν τον 10ο μήνα οι δύο ομάδες ήταν την σεζόν 1984-85, όταν επικράτησε με 1-0 (86? Κωστίκος), ακολούθησε το 1997-98 με νίκη 2-1 (34? Φραντζέσκος, 44? Τουρσουνίδης – 27? Οφορίκουε). Η τελευταία μεταξύ τους αναμέτρηση Οκτώβριο τελείωσε ισόπαλη 1-1 (84? Σπάσιτς – 55? Γιαννακόπουλος).

#6 γκολ έχει σημειώσει ο Γιώργος Σκαρτάδος με αντίπαλο τον Ολυμπιακό σε εντός έδρας αναμετρήσεις και βρίσκεται στην πρώτη θέση των σκόρερ του ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Ακολουθούν με 4 γκολ σε ματς με γηπεδούχο τον Δικέφαλο οι Κούδας, Αφεντουλίδης, Σαράφης και Γκουερίνο. Δύο γκολ έχει ήδη ο Στέφανος Αθανασιάδης , ενώ συνολικά έχει βρει δίχτυα κατά του Ολυμπιακού εντός και εκτός έδρας 4 φορές.

#58 ματς αήττητος είχε ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα από την 1η Οκτωβρίου 1972 μέχρι τις 21 Απριλίου 1973, ανάμεσα δηλαδή στις δύο επισκέψεις του στην Τούμπα. Με 46 νίκες και 12 ισοπαλίες έχτισε ένα σερί ανάμεσα στα δύο εκτός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ που άνοιξε και έκλεισε αυτό τον κύκλο.

πηγή sport fm

About m bonsu