Home / Ελλάδα / Η οδική ασφάλεια στο επίκεντρο της συνάντησης Πρ. Παυλόπουλου-Τ. Ιαβέρη

Η οδική ασφάλεια στο επίκεντρο της συνάντησης Πρ. Παυλόπουλου-Τ. Ιαβέρη

Την ανάγκη να ευαισθητοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός αλλά και η ίδια η κοινωνία και να αντιληφθεί ότι η αυτοπροστασία της στον τομέα της οδικής ασφάλειας είναι θέμα χρέους απέναντι στη συνείδηση κάθε ανθρώπου, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του, νωρίτερα σήμερα με τον Τάσο Ιαβέρη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος τόνισε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου ώστε να τους ενισχύσει και να ευαισθητοποιηθούν, αυτοί που πρέπει να ευαισθητοποιηθούν.

Μάλιστα, εξήρε τον ρόλο και την πρωτοβουλία του Τάσου Ιαβέρη, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μια προσπάθεια που προέρχεται από έναν άνθρωπο που εργάζεται αφιλοκερδώς και που δείχνει και το μέγεθος της κοινωνικής ευαισθησίας του.

Αναφερόμενος στην ουσία αυτής της προσπάθειας, ο κ.Παυλόπουλος τόνισε ότι αφορά την προστασία του ίδιου του ανθρώπου, και συμβαδίζει με αυτό που η ίδια η πολιτιστική μας παράδοση και το Σύνταγμά μας ορίζει, δηλαδή να προστατεύσουμε την αξία του ανθρώπου και να του επιτρέψουμε να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του.

Από την πλευρά του ο Τάσος Ιαβέρης, αφού υπενθύμισε το ενδιαφέρον που είχε επιδείξει επί του θέματος ο κ. Παυλόπουλος και κατά την περίοδο που ήταν Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ασκήσει όποια πίεση μπορεί, προκειμένου να γλυτώσουμε ανθρώπους, από τον θάνατο, την αναπηρία, τη δυστυχία αλλά και την σπατάλη δημοσίου χρήματος από τα τροχαία.

 

 

 

πηγή:http://www.amna.gr/article/90348/I-odiki-asfaleia-sto-epikentro-tis-sunantisis-Pr.-Paulopoulou-T.-Iaberi

About basilis progressive