Home / Ειδήσεις / Η «μόλυνση» του Τράμπ με κοροναϊό γκρεμίζει τις αγορές

Η «μόλυνση» του Τράμπ με κοροναϊό γκρεμίζει τις αγορές

Σαν βόμβα έσκασε στις διεθνείς αγορές η είδηση ότι ο Αμερικανός πρόεδρος και η σύζυγός του, Μελάνια, βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό.

Οι επιπτώσεις στις αγορές έκαναν γρήγορα την εμφάνισή τους.

Οι μετοχές σε Ευρώπη και Ασία καθώς και το πετρέλαιο υποχωρούν, το δολάριο και το αμερικανικό 10ετές ενισχύονται, ενώ η ανησυχία μεγαλώνει ακόμα περισσότερο καθώς σε έναν μήνα από σήμερα οι Αμερικανοί καλούνται να αποφασίσουν για τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ.

«Βουτιά» 500 μονάδων στα futures του Dow Jones

Κατά 555 μονάδες υποχώρησαν τα futures του Dow Jones στις ΗΠΑ μετά την ανακοίνωση ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, βγήκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σε αρνητικό έδαφος και τα futures του S&P 500 και του τεχνολογικού Nasdaq.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε στο 0,6578%.

Πτώση σε Ασία και Ευρώπη

Πτώση σημειώθηκε στα ασιατικά χρηματιστήρια  μετά την είδηση ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια Τραμπ είναι θετικοί στον κοροναϊό.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei μειώθηκε κατά 0,67% ενώ ο ευρύτερος Topix έχασε 1%.

Σημαντική πτώση κατέγραψαν και οι ευρωπαϊκές μετοχές.  Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 1,0% στις 10:04 ώρα Ελλάδας. Ο γερμανικός DAX και ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησαν κατά 1,3% ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε απώλειες 1,0%.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι ο ίδιος και η σύζυγός του Μελάνια βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19 και ότι μπαίνουν σε καραντίνα, ενώ απομένουν μερικές μόνο εβδομάδες έως τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου

Πηγή

About ingr