Home / Ιστορία / Η μέρα που ο Ντράζεν δεν λυπήθηκε τα ανήλικα

Η μέρα που ο Ντράζεν δεν λυπήθηκε τα ανήλικα

Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το απίθανο ρεκόρ των 112 πόντων του Ντράζεν Πέτροβιτς απέναντι στο… εφηβικό της Ολίμπια Λιουμπλιάνας.

Ο Ντράζεν Πέτροβιτς δεν έδειχνε κανένα έλεος. Ακόμη κι απέναντι σε ανήλικα παιδιά που τον έβλεπαν όχι σαν αντίπαλο, αλλά σαν Θεό. Όταν στις 5 Οκτωβρίου του 1985 η Τσιμπόνα αντιμετώπιζε την Ολίμπια και η ομάδα της Λιουμπλιάνας υποχρεώθηκε να κατεβάσει εφηβική ομάδα λόγω ενός λάθους στην προσκόμιση των δελτίων, άλλοι παίκτες θα έκαναν… fair play. Ο αλησμόνητος «γιος του διαβόλου» άφησε στην άκρη κάθε έννοια οίκτου και είδε την ευκαιρία να σπάσει το ρεκόρ των 74 πόντων του Ραντιβόι Κόρατς που κρατούσε από το 1962.

Ο «Μότσαρτ» έπαιζε σαν αφηνιασμένος απέναντι στα αμούστακα παιδιά της Ολίμπια που διασύρθηκαν από την ομάδα του Ζάγκρεμπ με 158-77. Έκανε σχετικά νωρίς στον αγώνα το ρεκόρ με 75 πόντους (67 είχε στο ημίχρονο), αλλά δεν ησύχασε. Ζήτησε να μείνει στο παρκέ μέχρι το τέλος, οι «μιλημένοι» συμπαίκτες του έδιναν συνεχώς σε αυτόν την μπάλα και έγραψε ιστορία. Τελείωσε τον αγώνα με 112 πόντους έχοντας 22/22 βολές, 30/40 δίποντα και 10/20 τρίποντα και τελικά αποθεώθηκε από τους 2.500 μάρτυρες του ιστορικού και ακατάρριπτου μέχρι και σήμερα ρεκόρ.

Αυτός ήταν ο Ντράζεν…

πηγή sport fm

About m bonsu