Home / Γυναίκα / «Η κόρη μου θα φοράει ό,τι γουστάρει»: Η δημοσιογράφος Μαρία Δεδούση ξεσπά κατά της σεμνότυφης κοινωνίας [εικόνα]

«Η κόρη μου θα φοράει ό,τι γουστάρει»: Η δημοσιογράφος Μαρία Δεδούση ξεσπά κατά της σεμνότυφης κοινωνίας [εικόνα]

Η δημοσιογράφος Μαρία Δεδούση με μια ανάρτηση στο Facebook δίνει τροφή για σκέψη και γράφει για το κίνημα του #metoo στην Ελλάδα.

Η δημοσιογράφος
Μαρία Δεδούση έκανε μια ανάρτηση στον
προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook,
όπου αναρωτιέται αν το κίνημα του
#metoo στην Ελλάδα έχει το
έδαφος να εξελιχθεί και να πετύχει τον
στόχο του.

Η ίδια συνεχίζει λέγοντας ότι από πολύ μικρή ηλικία η ελληνική κοινωνία μαθαίνει στα κορίτσια να «μην προκαλούν», δίνοντας περισσότερη σημασία στο μήκος της φούστας που φορούν στο σχολείο παρά στους βαθμούς τους. Η Μαρία Δεδούση δημοσίευσε μια φωτογραφία της κόρης της, η οποία δεν μπορεί να ντυθεί όπως θέλει στο σχολείο, επειδή οι καθηγητές της απαγορεύουν το ντύσιμο που προκαλεί.

«Θέλουμε #metoo, αγάπες, ε; Στον κόσμο που στα σχολεία μαθαίνουν στα κορίτσια να ”πηγαίνουν σεμνά ντυμένα” (άσεμνη η φούστα που δεν είναι πολύ μακριά και το σορτς και το σκισμένο τζιν) για να μην τραβάνε την προσοχή των αγοριών. Θέλουμε #metoo. Όταν το 2021, αντί στα σχολεία να μαθαίνουν τα αγόρια ότι πρέπει να αποδέχονται και να σέβονται τα κορίτσια, μαθαίνουν τα κορίτσια ότι πρέπει να κρύβονται, διότι αλλιώς προκαλούν. Θέλουμε #metoo…», γράφει μεταξύ άλλων η δημοσιογράφος.

Δείτε την ανάρτηση και διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της Μαρίας Δεδούση στο Bovary.gr.

Visit source site

About iefimerida