Home / Ειδήσεις / Η ΚΟΑ «έχει τον τρόπο» και για τη νέα σεζόν 2015-16

Η ΚΟΑ «έχει τον τρόπο» και για τη νέα σεζόν 2015-16

Με κεντρικό σύνθημα «Έχουμε Τον Τρόπο» και επιστρατεύοντας «πείσμα, χιούμορ κι αισιοδοξία» η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ξεκινά τη νέα της καλλιτεχνική περίοδο 2015-16, στις 2 Οκτωβρίου, με μια συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής, με έργα Στραβίνσκι, Λάλο, Τσαϊκόφσκι, αφιερωμένη στη μνήμη του μεγάλου αρχιμουσικού Οδυσσέα Δημητριάδη, με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τον θάνατό του. Ανάμεσα στις φετινές συμπαραγωγές της ΚΟΑ με το Μέγαρο Μουσικής και η παραχώρηση της Ορχήστρας για την πραγματοποίηση από το Μέγαρο, τον Δεκέμβριο, της παραγωγής της «Εύθυμης Χήρας» του Φραντς Λέχαρ.

«Παρά τα, απότοκα της οικονομικής κρίσης, προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κι εμείς, όπως ολόκληρη η χώρα, οι συνθήκες δεν κάμπτουν την αποφασιστικότητα και την δημιουργικότητα μας, αλλά, αντιθέτως μας κάνουν να πεισμώνουμε και να προσπαθούμε ακόμα περισσότερα γι’ ακόμα περισσότερους», ανέφερε ο διευθυντής της ΚΟΑ Στέφανος Τσιαλής, παρουσιάζοντας το μεσημέρι το πρόγραμμα της καινούργιας σεζόν.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και πρώην αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, εκπρόσωποι πρεσβειών που συνεργάζονται με την ΚΟΑ, μουσικοί κ.ά.

Ευδιάκριτο το χιούμορ στην «εικονογράφηση» του φετινού υλικού προβολής της Κρατικής Ορχήστρας, με μουσικά όργανα κατασκευασμένα από φρέσκα λαχανικά και φρούτα, σύμφωνα με ιδέα της δημιουργικής ομάδας του G Design Studio. Παραπέμπει στη φιλοσοφία της ΚΟΑ για αξιοποίηση των εγχώριων πρώτων υλών αλλά και ανάδειξη του ελληνικού δυναμικού και δη του πιο φρέσκου. Παρεμπιπτόντως, δεν θα υπάρξει καμιά ενόχληση αν ο συνειρμός οδηγήσει στην… λαϊκή αγορά, καθώς η Ορχήστρα θέλει «να είναι κτήμα του Λαού και μέρος της Αγοράς -αλλά, εννοείται, εχθρός του λαϊκισμού, του ευτελούς και του αγοραίου».

About m bonsu