Home / Ελλάδα / Η κακοκαιρία εμποδίζει τις έρευνες στην Καλόλιμνο μετά την τραγωδία με 35 νεκρούς

Η κακοκαιρία εμποδίζει τις έρευνες στην Καλόλιμνο μετά την τραγωδία με 35 νεκρούς

Διακόπηκαν προσωρινά, λόγω κακών καιρικών συνθηκών, οι έρευνες του Λιμενικού στα βορειοανατολικά της Καλολίμνου, για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων από το ναυάγιο προσφυγικού πλοίου που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής, οδηγώντας στον θάνατο 35 ανθρώπους. Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και 11 παιδιά.

Στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι που φθάνουν τα 8 μποφόρ και δεν μπορεί να επιχειρήσει σκάφος του Λιμενικού. Οι δυσμενείς συνθήκες δεν επιτρέπουν την κατάδυση ούτε σε δύτες της Ομάδας Ειδικών Καταδύσεων του Λιμενικού, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να ερευνήσουν το ναυαγισμένο ιστιοφόρο.

Ακόμα δεν υπάρχει εικόνα για τον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που επέβαιναν στο σκάφος, με συνέπεια να είναι αδύνατος ο σχηματισμός συμπερασμάτων για τον αριθμό των αγνοούμενων και το πραγματικό μέγεθος της τραγωδίας. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 26 άτομα.

Οι διασωθέντες αλλά και οι σοροί των άτυχων μεταναστών και προσφύγων έχουν μεταφερθεί στην Κάλυμνο.

Την ίδια στιγμή, εντείνονται οι φόβοι ότι ο απολογισμός από το δεύτερο ναυάγιο που σημειώθηκε την Παρασκευή, ανοιχτά του Φαρμακονησίου, μπορεί να είναι μεγαλύτερος από τους αρχικούς υπολογισμούς για οκτώ νεκρούς, εκ των οποίων έξι παιδιά.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, οι επιβαίνοντες στο πλοιάριο ίσως δεν ήταν 49 όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί, αλλά 53, με διασωθέντες γονείς να δηλώνουν ότι δεν μπορούν να βρουν δύο παιδιά τους. Παράλληλα υπάρχουν πληροφορίες ότι και δύο ενήλικες δεν έχουν εντοπιστεί.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/305054/diakopikan-prosorina-oi-ereunes-stin-kalolimno-meta-tin-tragodia-me-35-nekrous/#ixzz3y49vxO9Z
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

About totritomati