Home / ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Η εταιρεία που αυξάνει τους μισθούς των υπαλλήλων της έως και 40%

Η εταιρεία που αυξάνει τους μισθούς των υπαλλήλων της έως και 40%

Σε μία χώρα που βιώνει τη μεγαλύτερη πτώση του επιπέδου διαβίωσης εδώ και μία δεκαετία, η Fast Retailing, ο κολοσσός πίσω από τις δημοφιλείς μάρκες ρούχων Uniqlo και Theory, προχωρά σε σημαντικές αυξήσεις μισθών από φέτος.
Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τους μισθούς στην Ιαπωνία έως και 40%, αναγνωρίζοντας ότι τα «επίπεδα αποδοχών παρέμειναν χαμηλά» στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

 «Αυτό θα αφορά τους υπαλλήλους στα κεντρικά γραφεία και τα εταιρικά τμήματα που είναι υπεύθυνα για τη λειτουργία των ανά τον κόσμο κεντρικών γραφείων της εταιρείας, καθώς και υπαλλήλους που εργάζονται σε καταστήματα», ανέφερε η Fast Retailing.
Η κίνηση έρχεται λίγες μέρες αφότου ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα κάλεσε τους επικεφαλής των επιχειρήσεων να επιταχύνουν τις αυξήσεις για τους εργαζομένους, προειδοποιώντας ότι η οικονομία κινδυνεύει να πέσει σε στασιμοπληθωρισμό εάν οι αυξήσεις των μισθών συνεχίσουν να υπολείπονται των αυξήσεων των τιμών.

Η Ιαπωνία, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, εμφάνισε τη μεγαλύτερη πτώση των πραγματικών μισθών εδώ και περισσότερα από οκτώ χρόνια, με την εξέλιξη αυτή να επιδεινώνει τις συνθήκες για τους εργαζόμενους, που ήδη αντιμετωπίζουν υψηλότερο κόστος ζωής.
Στην πρωτεύουσα, το Τόκιο, ο δομικός πληθωρισμός, από τον οποίο εξαιρούνται οι ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων, αυξήθηκε κατά 4% τον Δεκέμβριο σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, πάνω από το 3,8% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι. Αυτό ήταν «το υψηλότερο επίπεδο που παρατηρήθηκε τα τελευταία 40 χρόνια», ανέφεραν οι αναλυτές της Nomura σε έκθεσή τους.
Η Fast Retailing σημειώνει ότι ο πληθωρισμός στην Ιαπωνία ήταν ένας παράγοντας που οδήγησε στην απόφαση για την αύξηση των μισθών, ωστόσο, η εταιρεία θέλει κυρίως να ευθυγραμμίσει  τις αποδοχές των υπαλλήλων της με τα παγκόσμια πρότυπα, για να μπορέσει να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της.
Η εταιρεία θα εφαρμόσει τους νέους μισθούς από τον Μάρτιο. Ο αρχικός μισθός για τους απόφοιτους πανεπιστημίου θα αυξηθεί περίπου κατά 18%, ενώ οι νέοι διευθυντές καταστημάτων θα μπορούσαν να δουν αύξηση περίπου 36%.
Η Fast Retailing έχει επίσης αυξήσει τις αμοιβές για το προσωπικό της σε ορισμένες από τις αγορές της στο εξωτερικό.
moneyreview.gr 
Διαβάστε επίσης: 
Ταντάσι Γιανάι: Ο «τεμπέλης» Ιάπωνας που εκθρόνισε τη Zara
Η εταιρεία που μοίρασε μπόνους έως 50 μισθούς
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview