Home / Κόσμος / Η Βρετανία θα λάβει επιπλέον ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από τη Συρία

Η Βρετανία θα λάβει επιπλέον ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από τη Συρία

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα λάβει περισσότερα προσφυγόπουλα από τη Συρία και άλλες ζώνες συγκρούσεων σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά η κυβέρνηση δεν θα ενεργήσει στις προσκλήσεις που αφορούν την επανεγκατάσταση 3.000 παιδιών που έχουν εγκαταληφθεί και ζουν στην Ευρώπη.

Σε μια συμβιβαστική λύση, η Βρετανία θα συνεργαστεί με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για να φέρει τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη Συρία και άλλες εμπόλεμες περιοχές.

Αξιωματούχοι είπαν ότι οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ θα είναι αυτοί που θα κρίνουν τον αριθμό των προσφυγόπουλων που θα επανεγκατασταθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά επιβεβαίωσαν ότι οι νέες αφίξεις θα προστεθούν στον αριθμό των 20.000 νέων προσφύγων που η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί να λάβει μέχρι το 2020.

Οι υπουργοί ανακοίνωσαν αυτή την εβδομάδα ότι εξετάζουν να λάβουν μερικές από τις χιλιάδες των ασυνόδευτων παιδιών-προσφύγων που είναι σήμερα στην Ευρώπη, τα οποία, όπως λένε τα φιλανθρωπικά ιδρύματα, είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στην εκμετάλλευση.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/305529/i-vretania-tha-lavei-epipleon-asunodeuta-prosfugopoula-apo-ti-suria-/#ixzz3yXzQFMSr
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

About totritomati