Home / Αθλητισμός / ΑΕΚ / Η ΑΕΚ έφυγε αλώβητη από την Τρίπολη, 0-0 με τον Αστέρα

Η ΑΕΚ έφυγε αλώβητη από την Τρίπολη, 0-0 με τον Αστέρα

Στην 25η «στροφή»

Aθήνα
Η ΑΕΚ πήγε στην Τρίπολη για να μην χάσει και πέτυχε το στόχο της, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα (0-0) με τον Αστέρα στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 25η αγωνιστική της Super League. Με 10 παίκτες τελείωσε το ματς η Ένωση, λόγω της αποβολής του Τζιμπούρ στις καθυστερήσεις με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Με ενδεκάδα σχεδόν κατά το ήμισυ αλλαγμένη σε σχέση με το ντέρμπι εναντίον του Παναθηναϊκού, η ΑΕΚ ήταν εντελώς αποσυντονισμένη. Ο Πογέτ προφανώς ζητούσε «φρεσκάδα», όμως δεν την βρήκε σ΄αυτό το πειραματικό σχήμα με τον Κορδέρο ως τρίτο εσωτερικό μέσο μαζί με τους Σιμόες, Γιόχανσον.

Ενα σουτ του Λαμπρόπουλου από το ύψος της περιοχής στο 20΄ απομάκρυνε ο Μπαντής, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση στο 35΄ σε φάουλ του Μπαρμπόσα. Στη συγκεκριμένη φάση υπήρξε καθαρό «κεφαλοκλείδωμα»-πέναλτι του Ιγκλέσιας στον Λαμπρόπουλο, που δεν υπέπεσε στην αντίληψη του διαιτητή.

Στο ντεμπούτο του Μάκη Χάβου, ο Αστέρας προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Λούι και Μπερτόλιο στις αντεπιθέσεις, παραχωρώντας την κατοχή στους «κιτρινόμαυρους». Οσο περνούσε ο χρόνος, όμως, κέρδιζε «μέτρα» στο γήπεδο και η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε στο β΄ ημίχρονο. Ο Γκουστάβο Πογέτ έχει κερδίσει ματς για την ΑΕΚ από τον πάγκο. Σήμερα, ωστόσο, οι επιλογές του ήταν αποτυχημένες.

Αρχικά η (αναγκαστική) αλλαγή του Γιάκομπ Γιόχανσον. Ενώ θα μπορούσε να εμπιστευτεί τον Τζανετόπουλο, πέρασε στο ματς τον Τζεμπούρ και «εξουδετέρωσε» τον Βάργκας μετατοπίζοντάς τον στο κέντρο. Αμέσως μετά, στο 64΄, αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Μπαρμπόσα, ίσως τον πιο επικίνδυνο παίκτη της ΑΕΚ, με τον Ντιέγκο Μπουονανότε ο οποίος βρίσκεται καθαρά εκτός ρυθμού.

Η ΑΕΚ πέρασε ένα… εφιαλτικό 10λεπτο όπου ο Αστέρας κυριάρχησε ολοκληρωτικά και δημιούργησε αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις, με πιο σημαντική αυτή του 67ου λεπτού. Από κακή απόκρουση του Μπαρόχα η μπάλα έφτασε στον Μπερτόλιο ο οποίος όμως εκτέλεσε απογοητευτικά πάνω στον Λαμπρόπουλο, ο οποίος βρισκόταν ακριβώς μπροστά από τον Μπαρόχα. Ο Πογέτ διόρθωσε το λάθος του στο 73΄ με την είσοδο του Τζανετόπουλου που κράτησε καλύτερα τη μπάλα στο κέντρο.

Τα αποτελέσματα φάνηκαν αμέσως, με την ΑΕΚ να επανακτά τον έλεγχο και να δημιουργεί δύο καλές φάσεις με τον Σιμόες στο 79΄ (κεφαλιά-άουτ) και το 80΄ (σουτ-απέκρουσε ο Μπαντής). Ούτε μία φάση από τους Τζεμπούρ, Αραβίδη, τίποτα από Βάργκας, Μπουονανότε, στην πιο «στείρα» από πλευράς δημιουργικότητας, βραδιά της ΑΕΚ στη φετινή σεζόν.

Διαιτητής:
Παπαπέτρου

Κίτρινες:
Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Φερνάντες, Ιγκλέσιας – Σιμόες, Τζεμπούρ

Κόκκινη:
Τζεμπούρ (90+2΄-δεύτερη κίτρινη)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μάκης Χάβος):
Μπαντής, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Κουρμπέλης (82΄ Χαμντανί), Μπερτόλιο, Δημούτσος, Νίκο Φερνάντες (65΄ Τσάβες), Ιωαννίδης (58΄ Μάσα).

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογέτ):
Μπαρόχα, Γκάλο, Άρθο, Λαμπρόπουλος, Σοϊλέδης, Σιμόες, Γιόχανσον (49΄ Τζεμπούρ), Βάργκας, Μπαρμπόσα (64΄ Μπουονανότε), Κορδέρο (73΄ Τζανετόπουλος), Αραβίδης.

* Διάστρεμμα στον δεξιό αστράγαλο υπέστη ο Γιάκομπ Γιόχανσον στην εκπνοή του ημιχρόνου. Προσπάθησε στο ξεκίνημα του δεύτερου, αλλά δεν κατάφερε να συνεχίσει. Αύριο θα εκτιμηθεί η κατάσταση του Σουηδού που είναι ο μοναδικός παίκτης της ΑΕΚ που έχει παίξει σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος.

* Παρών στην Τρίπολη και ο Μπρούνο Ζουκουλίνι, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα από την περασμένη Τετάρτη. Με νάρθηκα στο πόδι, ο Αργεντινός θα επιστρέψει σε λίγες ημέρες στην Αγγλία καθώς την αποθεραπεία του έχει αναλάβει η ομάδα στην οποία ανήκει, η Μάντσεστερ Σίτι.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ
ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός 2-0
Πλατανιάς-Πανιώνιος 0-0

ΚΥΡΙΑΚΗ

Πανθρακικός – ΠΑΟΚ 2-1
Ξάνθη – Καλλονή 0-0
Βέροια – Λεβαδειακός 0-0
Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 2-0

Ηρακλή – Ολυμπιακός (ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ)

ΔΕΥΤΕΡΑ
Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 0-0

Η βαθμολογία (σε 25 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 67 -24αγ.
2. ΑΕΚ 50
3. Παναθηναϊκός 45
4. ΠΑΟΚ 38
5. Πανιώνιος 37
6. Αστέρας Τρίπολης 34
7. Λεβαδειακός 32
8. ΠΑΣ Γιάννινα 31
. Παναιτωλικός 31
. Ξάνθη 31
11. Ηρακλής 30 -24αγ.
12. Πλατανιάς 29
13. Ατρόμητος 27
14. Βέροια 25
15. Πανθρακικός 17
16. Καλλονή 15

* Από τον Παναθηναϊκό έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί.

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis