Home / Προτεινόμενα / ΗΠΑ: Ρεκόρ τηλεθέασης το παιχνίδι της εθνικής με την Αγγλία

ΗΠΑ: Ρεκόρ τηλεθέασης το παιχνίδι της εθνικής με την Αγγλία

Ρεκόρ τηλεθέασης για ποδοσφαιρικό αγώνα ανδρών στις ΗΠΑ σημείωσε το παιχνίδι ανάμεσα στην εθνική και της χώρας και την αντίστοιχη της Αγγλίας, όπως ανακοίνωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Fox.
Από τη συχνότητα του Fox Sports παρακολούθησαν το παιχνίδι το οποίο έληξε ισόπαλο σχεδόν 15,4 εκατ. τηλεθεατές. Το νούμερο αυτό είναι κατά 6% υψηλότερο από το προηγούμενο ρεκόρ των 14,5 εκατ. στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Ιταλία και τη Βραζιλία το 1994 στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο.

Οι γυναίκες εξακολουθούν να κατέχουν το πρωτεία της υψηλότερης τηλεθέασης για αγώνα ποδοσφαίρου με 25,4 εκατομμύρια ανθρώπους να συντονίζονται στο Fox για να παρακολουθήσουν τις ΗΠΑ να νικούν την Ιαπωνία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών του 2015.
Το κανάλι Telemundo που ανήκει στην Comcast ανακοίνωσε ότι ο αγώνας ΗΠΑ-Αγγλίας είχε κατά μέσο όρο 4,6 εκατ. τηλεθεατές στις ισπανόφωνες τηλεοπτικές και streaming πλατφόρμες του.

Η Fox και η Telemundo συμφώνησαν το 2011 να πληρώσουν περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια για τα δικαιώματα της τηλεοπτικής μετάδοσης των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2018 και του 2022 στις ΗΠΑ. Πριν από τέσσερα χρόνια, όταν οι Αμερικανοί απέτυχαν να προκριθούν, το τουρνουά ανδρών είχε κατά μέσο όρο 5 εκατομμύρια θεατές στα δύο δίκτυα, σημειώνοντας πτώση σε σχέση με τα δύο προηγούμενα τουρνουά.
Οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε έναν από τους οκτώ ομίλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου προκρίνονται στον επόμενο γύρο. Η Αγγλία, που κατέχει την πρώτη θέση τον όμιλό της, θα παίξει την Τρίτη με την Ουαλία. Οι Αμερικανοί θα καταλάβουν μια θέση για τους 16 αν νικήσουν το Ιράν την ίδια μέρα. 
moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview