Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών της Γερουσία Τσακ Σούμερ δήλωσε σήμερα ότι η απειλή από βίαιες εξτρεμιστικές ομάδες παραμένει υψηλή μετά την πολύνεκρη εισβολή στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον την Τετάρτη από υποστηρικτές του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Σε ανακοίνωση, ο Σούμερ επισημαίνει ότι μίλησε το Σάββατο με τον διευθυντή του FBI Κρίστοφερ Ρέι ζητώντας του να «καταδιώξει ανελέητα» αυτούς που πραγματοποίησαν την επίθεση.

«Η απειλή βίαιων εξτρεμιστών ομάδων παραμένει υψηλή και οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες για τη δημοκρατική μας διαδικασία με την επερχόμενη τελετή ορκωμοσίας στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν και της εκλεγμένης αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις», δήλωσε ο Σούμερ.

Στο μεταξύ, οι Δημοκρατικοί της Βουλής σχεδιάζουν να καταθέσουν τη Δευτέρα το κατηγορητήριο για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με το προσχέδιο, σε ένα από τα άρθρα τον κατηγορούν για υποκίνηση εξέγερσης.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα, η ψηφοφορία μπορεί να γίνει έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Όμως, η διαδικασία της δίκης στη Γερουσία θα γινόταν μετά την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών, Μιτς ΜακΚόνελ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο