Home / Ειδήσεις / ΗΠΑ: Δικαστήριο εξετάζει εάν παπαγάλος θα… «κελαηδήσει» τον δολοφόνο

ΗΠΑ: Δικαστήριο εξετάζει εάν παπαγάλος θα… «κελαηδήσει» τον δολοφόνο

Σιωπηλός μάρτυρας; Όχι και τόσο

Ένσεϊ Τάουνινγκ, Μίσιγκαν
Ο 45χρονος Μάρτιν Ντούραμ δολοφονήθηκε στο σπίτι του στο Μίσιγκαν πριν από έναν χρόνο, και δίπλα του βρέθηκε η βαριά τραυματισμένη σύζυγός του. Ίσως όμως τη λύση για τη Δικαιοσύνη την δώσει ο… παπαγάλος του νεκρού που φαίνεται ότι ήταν παρών και έχει αρχίσει πλέον να «κελαηδάει»…

Το ερώτημα που απασχολεί την αστυνομική έρευνα είναι εάν η σύζυγος σκότωσε τον Ντούραμ και στη συνέχεια προσπάθησε να αυτοκτονήσει αλλά δεν τα κατάφερε.

Το περιβάλλον του θύματος υποστηρίζει πως ο παπαγάλος, εν ονόματι «Μπαντ», επαναλαμβάνει τις τελευταίες φράσεις του Ντούραμ: «Don’t f*** shoot» («Μην πυροβολείς, γαμ*…»).

Επιπλέον, υποστηρίζουν, «μιμείται ξεκάθαρα» φωνές ενός ανδρόγυνου να μαλώνει -κάτι που, αφήνουν να εννοηθεί, ενισχύει το σενάριο ότι η τότε σύζυγος τού Ντούραμ ευθύνεται για τη δολοφονία.

Ο παπαγάλος έχει περάσει στην φροντίδα της πρώην συζύγου τού Ντούραμ, της Κριστίνα Γκέλερ. Ο πατέρας του θύματος, Τσαρλς Ντούραμ, δηλώνει στο NBC πεπεισμένος πως ο παπαγάλος ήταν παρών και επαναλαμβάνει όσα άκουσε.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας της οικείας κομητείας Νιουέιγκο, Ρόμπερτ Σπρίνγκστεντ, εμφανίζεται επιφυλακτικός για την δικαστική αξία που έχει ο παπαγάλος.

«Δεν έχω υπόψη μου κάποιο ανάλογο προηγούμενο» λέει στο Associated Press, αν και φροντίζει να αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτα: «Σίγουρα, όσο προχωρούμε την υπόθεση, ίσως βρεθεί εκεί κάτι που μπορούμε να κοιτάξουμε», λέει.

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis