Home / Πολιτική / Ζ. Κωνσταντοπούλου: Νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών αύριο

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών αύριο

Με βαριές κατηγορίες κατά του Μεγάρου Μαξίμου, η σκιά του οποίου, όπως είπε χαρακτηριστικά, «απλώνεται βαριά πάνω στην πολιτική ζωή του τόπου τον τελευταίο καιρό», και απορρίπτοντας τις κατηγορίες ότι ευτελίζει τη Βουλή συνεδριάζοντας με μονοκομματική σύνθεση, αντιτείνοντας ότι η ίδια εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, συγκάλεσε για αύριο νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, καθώς απόψε δεν υπήρξε απαρτία των μελών της.

Αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης ήταν η λήψη απόφασης στο αίτημα προς την Προεδρία της Δημοκρατίας, να αποσταλούν στην Επιτροπή τα πρακτικά της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών που πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στις 6 Ιουλίου, αμέσως μετά το δημοψήφισμα.

Η παρουσία στη συνεδρίαση μόνο δύο βουλευτών από τους συνολικά 17 που είναι μέλη της Επιτροπής, της Ραχήλ Μακρή και του Γιάννη Σταθά -και οι δύο εκπρόσωποι του κόμματος του Παναγιώτη Λαφαζάνη ,«Λαϊκή Ενότητα»-, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κ. Κωνσταντοπούλου, που τόνισε ότι «δεν περιποιεί τιμή για όλους εκείνους που θέλουν να φαλκιδεύσουν τη δημοκρατική λειτουργία της Βουλής.

About totritomati