Εύκολο αποδείχθηκε το απόγευμα για Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι, οι οποίες δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα απέναντι στις Μπέρμιγχαμ και Μορκάμπι, επικρατώντας αμφότερες με 4-0 και 3-0, παίρνοντας έτσι εύκολα τα εισιτήρια για την επόμενη φάση του FA Cup.

Τσέλσι – Μορκμπι 4-0

Μονόδρομος ήταν η νίκη για την Τσέλσι, η οποία χρειαζόταν μία πειστική εμφάνιση, θέλοντας να αφήσει πίσω το κακό διάστημα που περνάει τον τελευταίο μήνα. Οι «μπλε» του Φρανκ Λάμπαρντ ήταν σαφώς καλύτεροι από την αρχή του παιχνιδιού και ευτύχησαν να προηγηθούν στο 18ο λεπτό με ένα πολύ καλό σουτ του Μέισον Μάουντ έξω από την περιοχή.

Στο 44′ ο Τίμο Βέρνερ δέχτηκε την πάσα «πάρε-βάλε» από τον Χάβερτς γράφοντας το 2-0 για την Τσέλσι. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Γερμανού με τους Λονδρέζους, μετά από δύο μήνες, καθώς το τελευταίο του τέρμα ήταν στις 7 του Νοέμβρη!

Στο 49ο λεπτό, ο Κάλουμ Χάντσον – Οντόι μπήκε στον χορό των τερμάτων, «κλειδώνοντας» έτσι την πρόκριση, με τον Χάβερτς να διαμορφώνει το τελικό 4-0 στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, με τον Φρανκ Λάμπαρντ να ευελπιστεί πως αυτή ήταν η αρχή του restart για την ομάδα του…

Μάντσεστερ Σίτι – Μπέρμιγχαμ 3-0

Κανένα πρόβλημα δεν είχε η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα απέναντι στην Μπέρμιγχαμ, επικρατώντας με 3-0 χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα… Οι «πολίτες» μπήκαν με σκοπό να καθαρίσουν από νωρίς την υπόθεση και έτσι έκαναν.

Με τρία γκολ στο πρώτο ημίωρο, η ομάδα του Γκουαρντιόλα «σφράγισε» το εισιτήριο της επόμενης φάσης. Δύο γκολ από τον Μπερνάρντο Σίλβα (8′, 15′) και ένα υπέροχο σουτ του Φόουντεν (33′), τελείωσαν και τυπικά το παιχνίδι το οποίο έμοιαζε εξ αρχής εύκολο για τη Σίτι.

Κρόουλι Τάουν – Λιντς 3-0

Η μέχρι στιγμής κλασική έκπληξη της διοργάνωσης έγινε από την Κρόουλι, η οποία «σόκαρε» τη Λιντς επικρατώντας με 3-0 απέναντι στην ομάδα του Μπιέλσα! Μέσα σε 20 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι σκόραραν τρεις φορές, παίρνοντας μία σπουδαία πρόκριση απέναντι στα «παγώνια» που κατέβασαν κανονική ενδεκάδα.

Τσαρούλα (50′), Νέιντσμαν (53′) και Τάνισλιφ (70′), κλείδωσαν τη νίκη για την Κρόουλι που έκανε την πρώτη μεγάλη έκπληξη του θεσμού.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της ημέρας:

Μπάρνσλεϊ – Τράνμιρ Ρόβερς 2-0

Μπρίστολ Σίτι – Πόρτσμουθ 2-1

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο