Να μην καταλαβαίνει τίποτα δείχνει για ακόμα μια φορά ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας στο ισχυρό ράπισμα των ΗΠΑ, οι οποίες βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στην επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για την αγορά των ρωσικών S-400.

Ο τούρκος πρόεδρος λίγες ώρες αφότου ο φίλος του Ντόναλντ Τραμπ, προανήγγειλε να ασκήσει βέτο στο ψήφισμα της Γερουσίας των ΗΠΑ που ανοίγει τον δρόμο στις κυρώσεις, απάντησε στη διεθνή πολιτική κοινότητα σε προκλητικό τόνο.

Σε ομιλία του μετά το υπουργικό συμβούλιο, διεμήνυσε ότι οι κυρώσεις δεν αποθαρρύνουν την Τουρκία από τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων της.

«Περιμένουμε στήριξη και όχι κυρώσεις»

«Μας θλίβει η ενίσχυση της ρητορικής των κυρώσεων, όμως οι πιέσεις δεν θα σταματήσουν την Άγκυρα από την πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντά της» διεμήνυσε μιλώντας στον τουρκικό λαό.

«Τα μέτρα δεν θα σταματήσουν τις προσπάθειές μας να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας» προσέθεσε.

Υπογράμμισε, δε, ότι η Τουρκία δεν περιμένει κυρώσεις, αλλά την ΕΕ να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της και τις ΗΠΑ να υπερασπιστούν τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, με τον Ερντογάν να αφήνει για μια ακόμη φορά αιχμές κατά των Κούρδων.

«Δεν είμαστε μια χώρα που θέλει να βρίσκεται σε σύγκρουση με τους γείτονές της ή οποιαδήποτε άλλη χώρα» είπε και κατέληξε πως «όπως δεν δίνουμε δικαιώματα σε κανέναν, δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να φτάσει στα δικαιώματά μας».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο