Eγγραφα που διέρρευσαν από το 23ο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο Aγκυρας αποκάλυψαν ότι επιχειρήθηκε να συγκαλυφθούν στοιχεία που αποδείκνυαν ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρείχε όπλα στους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους, ανέφερε χθες στην πρώτη σελίδα της η εφημερίδα Αβρούπα.

Η σχέση του Ερντογάν…

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε ρεπορτάζ που δημοσιεύει η σουηδική ιστοσελίδα Nordik Monitor παρουσιάζονται νέα στοιχεία τα οποία δείχνουν τη σχέση του Ερντογάν με τις τρομοκρατικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη Συρία και το Ιράκ.

Αναφέρεται επίσης ότι προκλήθηκαν εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών του τουρκικού στρατού στις πόλεις Αφιόν Καράχισαρ και Ούρφα που μπέρδεψαν και κατέστρεψαν αποδεικτικά στοιχεία.

Σε παραδοχή που προέβη ενώπιον του Δικαστηρίου ο ταγματάρχης Αχμέτ Οζκάν, επικεφαλής του Κέντρου Αξιολόγησης της Υπηρεσίας Πληροφοριών του τουρκικού στρατού, επισημάνθηκε η σχέση του τουρκικού καθεστώτος με το Ισλαμικό Κράτος και αναφέρθηκε ότι η έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών στον κατεχόμενο Αγιο Επίκτητο Κερύνειας το 2019, είχε ως σκοπό την καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων.

Στην είδηση σημειώνεται ότι όλοι γνωρίζουν πως η τήρηση αρχείων είναι ευαίσθητο θέμα στον τουρκικό στρατό και χρειάζονται εκθέσεις για να μπορεί να σβηστεί από το στοκ το αρχείο ακόμα και του μικρότερου εξοπλισμού.

Η έκρηξη στην Κερύνεια

Αναφέρεται ότι τραυματίστηκαν 16 στρατιώτες στην έκρηξη, η οποία σημειώθηκε στις 13 Νοεμβρίου 2019 στην περιοχή Ούρφα της νοτιοανατολικής Τουρκίας στην αποθήκη πυρομαχικών της Διοίκησης της 20ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Η έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών στην Κερύνεια προκλήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2019 την 01.30 και σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε η διοίκηση του τουρκικού κατοχικού στρατού στην «πρωθυπουργία», διαπιστώθηκε ότι δεν προκλήθηκε από σαμποτάζ ή πυρκαγιά, αλλά οφειλόταν σε «τεχνικούς λόγους» σε σχέση με τα πυρομαχικά.

Στην επιστολή αναφέρθηκε επίσης ότι τα πυρομαχικά μεταφέρθηκαν σε ασφαλή περιοχή και λήφθηκαν τα απαραίτητα μέτρα.

Πηγή: philenews/KΥΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο