Home / Απόψεις / ΕΡΕΥΝΑ: Είναι πιο έξυπνοι οι άνθρωποι που κοιμούνται αργά το βράδυ

ΕΡΕΥΝΑ: Είναι πιο έξυπνοι οι άνθρωποι που κοιμούνται αργά το βράδυ

Στο «Study Magazine» ο Satoshi Kazanawa, ψυχολόγος στο London School of Economics and Politics Science, ανέφερε ότι ο μέσος ορός IQ σχετίζεται άμεσα με τις συνήθειες του ύπνου μας, αποδεικνύοντας ότι αυτοί που δεν κοιμούνται πολύ νωρίς το βράδυ είναι πράγματι πιο έξυπνοι.

“Το φεγγάρι προσφέρει ενέργεια και κάνει τον άνθρωπο να βρίσκεται σε εγρήγορση οπότε το μυαλό παίρνει περισσότερες στροφές από εκείνον που αδρανοποιείται από τις 10 το βράδυ και μπαίνει νωρίς στην αγκαλιά του Μορφέα”, επισημαίνει ο ίδιος.

Ευρήματα  έρευνας  που έγινε ανάμεσα σε νεαρούς Αμερικανούς (σύμφωνα με την ώρα που κοιμούνται το βράδυ) μας δίνουν τα έξης αποτελέσματα:

  • Εκείνοι που κοιμούνται τις καθημερινές στις 11:41 μ.μ. και ξυπνάνε 07:20 π.μ. έχουν IQ λιγότερο από 75,
  • Εκείνοι που πέφτουν για ύπνο καθημερινά στις 12:29 π.μ. και ξυπνάνε στις 7:52 π.μ. έχουν IQ περισσότερο από 125.
  • Ενώ οι άνθρωποι οι οποίοι  έχουν την συνήθεια να κοιμούνται καθημερινά 12:10 π.μ. και να ξυπνάνε στις  7:32 π.μ. έχουν IQ μεταξύ 90 και 110.

Επομένως σύμφωνα με τα δεδομένα της ερευνάς οι «νυχτερινοί τύποι» είναι πιο δραστήριοι, αντισυμβατικοί, ανοιχτόμυαλοι και έχουν καλλιτεχνικές τάσεις, καθώς και  περισσότερο κοινωνικοί, ομιλητικοί και ευχάριστοι στην παρέα.

 gus_maverick

About gus_maverick