Home / Ειδήσεις / Επισπεύδεται η επιβολή φόρων στη μπύρα και το ίντερνετ

Επισπεύδεται η επιβολή φόρων στη μπύρα και το ίντερνετ

Ο αυξημένος φόρος στο ζύθο θα επιβληθεί ενάμιση χρόνο νωρίτερα (1η Ιουνίου 2016). Το νέο τέλος στο διαδίκτυο έξι μήνες νωρίτερα (1η Ιανουαρίου 2017). Καταργείται η απαλλαγή φορολόγησης φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη

Αρνητικές εκπλήξεις για τους καταναλωτές και βιομηχανίες έκρυβαν οι τροποποιήσεις που κατέθεσε στο πολυνομοσχέδιο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος καθώς επισπεύδεται η επιβολή των φόρων στο ζύθο και το ίντερνετ και καταργείται αναδρομικά η απαλλαγή του ειδικού φόρου κατανάλωσης του φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται αποκλειστικά ως πρώτη ύλη από βιομηχανίες και τις βιοτεχνίες.

Σύμφωνα με τις αλλαγές ο αυξημένος φόρος στη μπίρα (5 ευρώ ανά εκατόλιτρο μπύρας, από 2,6 ευρώ που είναι σήμερα) θα εφαρμοστεί την 1η Ιουνίου του 2016 αντί για την 1η Ιανουαρίου του 2018 που προέβλεπε αρχικά το νομοσχέδιο. Επίσης το νέο τέλος στο ίντερνετ θα επιβληθεί την 1η Ιανουαρίου του 2017 αντί της 1ης Ιουλίου που προέβλεπε αρχικά το πολυνομοσχέδιο. Υπενθυμίζεται ότι το νέο τέλος ύψους 5% θα επιβάλλεται σε κάθε μηνιαίο λογαριασμό συνδέσεων σταθερής τηλεφωνίας με πρόσβαση σε ευρυζωνικές υπηρεσίες.

Παράλληλα με άλλη τροποποίηση καταργείται και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου του 2016 η απαλλαγή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από το φυσικό αέριο που χρησιμοποιείται αποκλειστικά ως πρώτη ύλη από βιομηχανίες και βιοτεχνίες.

Ο υπουργός Οικονομικών δεν έδωσε εξηγήσεις για τις αρνητικές αυτές εκπλήξεις αλλά είναι πιθανόν να εντάσσονται στην προσπάθεια εξεύρεσης ισοδύναμων εσόδων ενόψει της απαλλαγής των ενστόλων από την κατάργηση της ωρίμανσης των ειδικών μισθολογίων που επιφέρει το πολυνομοσχέδιο.

πηγή : news247.gr

About Kostas Athanasoulis