Home / ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επίθεση Κινέζων κατά της Microsoft εξελίσσεται σε παγκόσμια κρίση κυβερνοασφάλειας

Επίθεση Κινέζων κατά της Microsoft εξελίσσεται σε παγκόσμια κρίση κυβερνοασφάλειας

Μία καλά οργανωμένη επίθεση χάκερς κατά της Microsoft εξελίσσεται σε παγκόσμια κρίση κυβερνοασφάλειας. Στόχος των χάκερ, που σύμφωνα με τον αμερικανικό κολοσσό έχουν τη στήριξη της κινεζικής κυβέρνησης, είναι να «μολύνουν» τους υπολογιστές όσο το δυνατόν περισσότερων θυμάτων πριν οι εταιρείες μπορέσουν να ασφαλίσουν τα συστήματά τους. 
Η επίθεση μετράει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 60.000 γνωστά θύματα παγκοσμίως, σύμφωνα με το Bloomberg που επικαλείται Αμερικανό αξιωματούχο με γνώση της υπόθεσης. Πολλά εξ αυτών είναι μικρές ή μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις, τράπεζες, πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και δημόσιοι οργανισμοί.  

Πρόκειται για μία ταχύτατα κλιμακούμενη επίθεση, που έχει σημάνει συναγερμό στις αρχές εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ, αλλά και ανησυχία διεθνώς. Ερευνητές τονίζουν ότι στα τελικά στάδια της επίθεσης, οι χάκερς φαίνεται να είχαν αυτοματοποιήσει τη διαδικασία με αποτέλεσμα να χτυπήσουν δεκάδες χιλιάδες νέα θύματα ανά τον κόσμο σε διάστημα λίγων ημερών. 
«Είναι μία ενεργή απειλή σε εξέλιξη και καλούμε τους πάντες να τη λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη» σχολίασε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. 

Η ομάδα των Κινέζων χάκερς, την οποία η Microsoft αποκαλεί Hafnium, έχει διεισδύσει σε ιδιωτικά και κρατικά δίκτυα υπολογιστών μέσω του δημοφιλούς λογισμικού για email, Exchange. Είναι η δεύτερη μέσα σε λίγους μήνες μεγάλη κρίση κυβερνοασφάλειας ύστερα από την επίθεση σε εννέα κυβερνητικούς οργανισμούς και τουλάχιστον 100 εταιρείες, η οποία αποδίδεται σε Ρώσους χάκερς. 
moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Πηγή

About moneyreview