Home / Ειδήσεις / Εξώδικο Ρουβά κατά Πολάκη: Ψεύδη και συκοφαντίες για τη Χρυσή Αυγή

Εξώδικο Ρουβά κατά Πολάκη: Ψεύδη και συκοφαντίες για τη Χρυσή Αυγή

Με εξώδικο απάντησε ο Σάκης Ρουβάς στον Παύλο Πολάκη που τον κατηγόρησε από το βήμα της Βουλής για «ξέπλυμα» της Χρυσής Αυγής όταν ήταν “στα πάνω” της.

«Ήθελα να ‘ξερα πού θα κρυφτεί ο Σάκης ο Ρουβάς, που έλεγε: δεν με τρόμαξε καθόλου η Χρυσή Αυγή», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής την περασμένη Τρίτη, μια ημέρα πριν την ιστορική καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου για την Χρυσή Αυγή. Ενέταξε μάλιστα τον κ. Ρουβά, μεταξύ καλλιτεχνών που όπως είπε «συνέβαλαν και αυτοί εκείνοι την περίοδο, στο ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής και στη νομιμοποίησή της στα μάτια ευρύτερου κόσμου».

«Με ‘’τσουβαλιάσατε’’, με αήθη τρόπο – Να ανακαλέσετε άμεσα

Ο Σάκης Ρουβάς χαρακτηρίζει ψευδείς και συκοφαντικές τις δηλώσεις Πολάκη, τονίζει πως η προσπάθεια να τον ταυτίσει με το ναζιστικών αντιλήψεων μόρφωμα της Χρυσής Αυγής και με καλλιτέχνες που πιθανόν ενστερνίζονται τα ιδεώδη της, του έχει προκαλέσει τεράστια ηθική βλάβη. Καλεί τον βουλευτή να ανακαλέσει άμεσα αλλιώς θα ασκήσει κάθε δικαίωμά του για να προασπίσει την τιμή και την υπόληψή του.

Ο κ. Ρουβάς αναφέρει ότι από μια απλή ανάγνωση των δηλώσεών του το 2012, είναι προφανές ότι η Χρυσή Αυγή δεν τον τρόμαξε και δεν τον τρομάζει όχι βέβαια γιατί την υποστηρίζει, αλλά γιατί «οφείλουμε να μην στεκόμαστε με φόβο απέναντι σε τέτοιου είδους μορφώματα αφού μόνον έτσι μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά».

Σχετικά με τα κίνητρα του κ. Πολάκη, ο καλλιτέχνης εκτιμά ότι υποκινήθηκε από εμπάθεια και προφανή εκδικητικότητα ενδεχομένως λόγω της δημόσιας τοποθέτησής του υπέρ του Ναι στο δημοψήφισμα του 2015 αλλά και για να αποκομίσει δημοσιότητα, κρυπτόμενος πίσω από τη βουλευτική ασυλία.

«Με ‘’τσουβαλιάσατε’’, με αήθη τρόπο, συλλήβδην με άλλους καλλιτέχνες και τις δικές τους –τελείως διαφορετικού ύφους και περιεχομένου σε σχέση με τις δικές μου- τοποθετήσεις, διαστρεβλώσατε χυδαία και με προφανή διάθεση λαϊκισμού τα λεγόμενά μου προκειμένου να δημιουργήσετε το δικό σας αφήγημα για το πρόσωπό μου και την πορεία μου και εν τέλει με συνδέσατε με το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, πλήττοντας την προσωπικότητα και το όνομά μου, όχι μόνο ως καλλιτέχνη, αλλά κυρίως ως άνθρωπο και πολίτη με βαθιά δημοκρατικές πεποιθήσεις», αναφέρει στο εξώδικό του ο Σάκης Ρουβάς.

Επιμένει ο Πολάκης: Δεν είχε ενοχληθεί όταν τον ενέτασσαν στους επώνυμους φίλους της Χρυσής Αυγής

Μετά το εξώδικο Ρουβά, ο Παύλος Πολάκης επανήλθε με ανάρτησή του στο Facebook κατηγορώντας τον καλλιτέχνη, ότι «δεν είχε ενοχληθεί αναλόγως όταν διάφορα sites τον συμπεριελάμβαναν στους “επώνυμους φίλους της Χρυσής Αυγής” όταν οι ναζιστές ήταν στα πάνω τους»¨.

«Σε κάθε περίπτωση, θα χαιρετίσω την έστω και καθυστερημένη και όψιμη καταδίκη της Χ.Α από τον κύριο Ρουβά όταν βεβαιωθώ πως δεν έχει ξεχάσει να ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ από τους followers του αρχιχρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη», αναφέρει επίσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: skai.gr

Πηγή

About skaigr