Home / Πολιτική / Εξι ώρες κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος για τη Novartis

Εξι ώρες κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος για τη Novartis

Της Ιωάννας Μάνδρου

Επί έξι και πλέον ώρες κατέθεσε στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, ο πρώην υπουργός και βουλευτής του Κινήματος Αλλαγές Ανδρέας Λοβέρδος, στο πλαίσιο των διαδικασιών του Ειδικού Δικαστηρίου μετά την παραπομπή της Βουλής για τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τυχόν συμμετόχους του.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ένα από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα το όνομα των οποίων είχε εμπλακεί σε υποθέσεις δωροληψιών από τη Novartis, κατέθεσε ενώπιον της ανακρίτριας χωρίς την παρουσία της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θεοδώρου, για την οποία δεν επιτράπηκε η υποβολή ερωτήσεων στους εξεταζόμενους μάρτυρες με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου με οριακή πλειοψηφία.

Ο πρώην υπουργός που έχει κατηγορηθεί για την υπόθεση της Novartis και έχει καταγγείλει ως σκευωρία την εμπλοκή του από την Εισαγγελία Διαφθοράς, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του δήλωσε. «Έπραξα το καθήκον μου ως όφειλα απέναντι στους Έλληνες πολίτες και τον ελληνικό λαό στους θεσμούς της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης.
Φεύγω πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η κυρία ανακρίτρια ήξερε πάρα πολύ καλά το φάκελο. Οι γνώσεις της στα στοιχεία του φακέλου ήταν καταπληκτική».
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή

About skaigr