Home / Αθλητισμός / Εξηγήσεις από οκτώ ομάδες για “ύποπτα”

Εξηγήσεις από οκτώ ομάδες για “ύποπτα”

Η ΕΕΑ κάλεσε οκτώ ομάδες της Football League για εξηγήσεις, για πέντε αγώνες της Football League, από το περσινό και το φετινό πρωτάθλημα, σύμφωνα με διαπιστώσεις του Συστήματος Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης (BEDS).

Οκτώ ΠΑΕ της Football League κάλεσε για εξηγήσεις για την Πέμπτη (22/10) η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για 10 αγώνες του περσινού και του φετινού πρωταθλήματος της β’ κατηγορίας που έχουν κριθεί ύποπτοι για χειραγώγηση σύμφωνα με διαπιστώσεις του Συστήματος Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης (BEDS).

Πρόκειται για επτά ΠΑΕ της Football League: Λάρισα, Παναχαϊκή, Αχαρναϊκός, Καλλιθέα, Εργοτέλης, Χανιά, Παναιγιάλειος και την Ερμιονίδα που φέτος παίζει στην Γ’ εθνική.

Τα “ύποπτα” παιχνίδια της β’ Εθνικής σύμφωνα με στοιχεία της BEDS είναι τα εξής:

1. ΛΑΡΙΣΑ – ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (25/5/2015, 6η αγωνιστική play off, 1-0)

2. ΑΧΑΡΝΑΙΚΟΣ – ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (3/6/15, 8η αγωνιστική play out, 2-1)

3. ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ – ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ (7/6/15, 9η αγωνιστική play out, 2-0)

4. ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ (14/6/15, 10η αγωνιστική play out, 0-2)

5. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΧΑΝΙΑ 28/9/15 (1 αγωνιστική 2015-16, 0-1).

Εκτός κουπονιού

Να σημειωθεί πάντως, ότι μοναδική ποινή που μπορεί να επιβάλλει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι η απαγόρευση της συμμετοχή των ομάδων στο κουπόνι του στοιχήματος του ΟΠΑΠ.

Η ΕΠΟ από την πλευρά της, από το καλοκαίρι συνεργάζεται με την διεθνή εταιρεία ελέγχου αθλητικών γεγονότων Sportradar που είναι συμβεβλημένη με την UEFA. Για να επιληφθεί (και) η αθλητική δικαιοσύνη, θα πρέπει να ασκηθούν διώξεις από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα και στη συνέχεια οι ομάδες να απολογηθούν στις πειθαρχικές επιτροπές.

Σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα, “σε περίπτωση μη εμπλοκής αξιωματούχου της υπαίτια θεωρείται, σε κάθε περίπτωση, η ομάδα (ή ομάδες) όταν εμπλέκονται στο αδίκημα περισσότεροι του ενός ποδοσφαιριστές”. Η προβλεπόμενη ποινή είναι υποβιβασμός.

 

Πηγή : Sport24.gr

About Kostas Athanasoulis