Home / Αστυνομικά / Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών και απαγωγέων στην Αργολίδα

Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών και απαγωγέων στην Αργολίδα

Δυο ένοπλες ληστείες που είχαν γίνει το Μάιο και τον Αύγουστο του 2015 σε τοπικές κοινότητες της Αργολίδας, εξιχνιάστηκαν από τις Αρχές που σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος τεσσάρων νεαρών

Δυο ένοπλες ληστείες -η μια, μάλιστα, με αρπαγή- που είχαν γίνει το Μάιο και τον Αύγουστο του 2015 σε τοπικές κοινότητες της Αργολίδας, εξιχνιάστηκαν από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Ναυπλίου που σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος τεσσάρων νεαρών Ελλήνων.

Οι δράστες ηλικίας 22, 24, 29 και 31 χρόνων είχαν εισβάλει στις 20 Μαΐου του 2015 στο σπίτι μιας 67χρονης σε κοινότητα του Δήμου Επιδαύρου, την είχαν χτυπήσει και είχαν αρπάξει χρήματα, κοσμήματα και το κινητό της, το οποίο πούλησαν σε έναν 27χρονο που κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Στις 20 Αυγούστου του 2015, οι κακοποιοί είχαν ακινητοποιήσει με την απειλή όπλου έναν 42χρονο σε κοινότητα του Δήμου Ερμιονίδας και τον είχαν οδηγήσει με το αυτοκίνητό του  σε μια ερημική περιοχή, όπου τον κατακρατούσαν χτυπώντας τον για να τους δώσει χρήματα. Όταν πείστηκαν ότι δεν είχε μαζί του, πήγαν στο σπίτι του όπου άρχισαν να χτυπούν τους ηλικιωμένους γονείς του που υποχρεώθηκαν να τους δώσουν 8.000 ευρώ.

Για την αρπαγή και ληστεία, είχε συλληφθεί την ίδια κιόλας ημέρα ένας 28χρονος συνεργός των δραστών, αλλά η προανάκριση συνεχιζόταν ως την ταυτοποίηση των υπολοίπων. Τα μέλη της σπείρας δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, σύσταση συμμορίας, αρπαγή και παράνομη κατακράτηση που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου. Ο 22χρονος κατηγορείται και για την κλοπή ενός κυνηγετικού όπλου από σπίτι σε κοινότητα του Δήμου Βέλου-Βόχας στην Κορινθία.

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis