Home / Αθλητισμός / Εντίν Τζέκο Ο 29χρονος άσος έβαλε την υπογραφή του στο συμβόλαιο που του πρόσφεραν οι «τζιαλορόσι»,

Εντίν Τζέκο Ο 29χρονος άσος έβαλε την υπογραφή του στο συμβόλαιο που του πρόσφεραν οι «τζιαλορόσι»,

Μία από τις κορυφαίες μεταγραφές της καλοκαιρινής περιόδου πραγματοποίησε η Ρόμα, που ανακοίνωσε την απόκτηση του Βόσνιου διεθνούς επιθετικού, Εντίν Τζέκο από τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο 29χρονος άσος έβαλε την υπογραφή του στο συμβόλαιο που του πρόσφεραν οι «τζιαλορόσι», αφού προηγουμένως πέρασε με απόλυτη επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε. Ο Τζέκο είχε δηλώσει στις αρχές του καλοκαιριού ότι μετά από τέσσερα χρόνια στην Αγγλία ήταν έτοιμος για μία νέα πρόκληση στην καριέρα του και αποτέλεσε «μήλο της έριδος» για πολλές ευρωπαϊκές ομάδες.

Ο Βόσνιος ήταν ο πρώτος σκόρερ της Μάντσεστερ Σίτι με 15 γκολ τη σεζόν 2012-2013, ενώ η επόμενη περίοδος ήταν ακόμη πιο αποδοτική με 26 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις, βοηθώντας σημαντικά την ομάδα του να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρώτου τίτλου στην Premier League μετά από σχεδόν μισό αιώνα!

Συνολικά, ο Τζέκο πέτυχε 50 γκολ στο αγγλικό πρωτάθλημα σε 130 συμμετοχές στην Premier League με την φανέλα της Σίτι και αποχωρεί από την Αγγλία έχοντας κατακτήσει δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο, ένα League Cup κι ένα Community Shield.

Μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στη Ρόμα, ο παίκτης έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις στο κανάλι του συλλόγου: «Ήρθα στη Ρόμα για να κερδίσω τίτλους. Ελπίζω να κατακτήσουμε πολλά τρόπαια, αλλά πρώτα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά στον αγωνιστικό χώρο και στο τέλος ελπίζω να πάρουμε αυτό που θέλουμε όλοι στην ομάδα. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ένα πράγμα: Θα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό σε κάθε παιχνίδι».

About totritomati