Το Μεξικό σχεδιάζει να χορηγήσει στους πολίτες της χώρας 7,4 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V έως τα τέλη Μαρτίου, παρότι η κυβέρνηση δεν έχει εγκρίνει ακόμη την χρήση του, σύμφωνα με το επίσημο σχέδιο της κυβέρνησης που κοινοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη.

Παραλαβή από εβδομάδα

Η χώρα θα αρχίσει να παραλαμβάνει παρτίδες εμβολίων την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσίασε ο πρόεδρος της χώρας Αντρές Μανουέλ Λοπές Ομπραντόρ στην καθημερινή πρωινή συνέντευξη Τύπου.

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V χορηγείται σε δύο δόσεις κατ’ άτομο και εφόσον το επίσημο χρονοδιάγραμμα εφαρμοσθεί, τότε 3,7 εκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν εμβολιασθεί έως το τέλος Μαρτίου.

Προς έγκριση

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το Μεξικό προτίθεται να αγοράσει 12 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου προσθέτοντας ότι οι αρχές είναι πιθανόν να εγκρίνουν την χρήση του εμβολίου πολύ σύντομα.

Λίγα τα τεστ

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 8.074 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 463 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κοροναϊού στη χώρα να φθάνει τους 141.248 νεκρούς επί συνόλου 1.649.502 μολύνσεων.

Στην πραγματικότητα όμως, οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων είναι μάλλον πολύ υψηλότεροι από αυτούς που ανακοινώνονται επίσημα, αναγνωρίζουν στελέχη του υπουργείου, εξηγώντας ότι γίνονται λίγα τεστ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο