Δύο μέρες μετά τα Χριστούγεννα, στις 27 Δεκεμβρίου, αρχίζουν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα, πρώτα σε δύο νοσοκομεία. Στον Ευαγγελισμό και στο Σωτηρία. Ήδη στον Ευαγγελισμό, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει δρομολογηθεί, στο ισόγειο του κτηρίου του «Οίκου Αδελφών Νοσοκόμων» θα βρεθούν την Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα, 50 άτομα από ισάριθμες κομβικές για τη λειτουργία του νοσοκομείου υπηρεσίες.

Την ίδια ημέρα στην «Αίθουσα Αιμοδοσίας» του Σωτηρία θα βρεθούν άλλα 50 άτομα κομβικά άτομα για τη λειτουργία του νοσοκομείου για να εμβολιασθούν. Θα υπάρξουν και άλλα τρία νοσοκομεία εμβολιασμού στην Αθήνα και αμέσως μετά ο εμβολιασμός θα μεταφερθεί και σε νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη.

Από τους πρώτους στο εμβόλιο ο Πρωθυπουργός

Δεν αποκλείεται από τους πρώτους που θα εμβολιασθούν να είναι και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας καθώς και ο Πρωθυπουργός. Ίσως στις 27 ή το πιο πιθανό στις 28 Δεκεμβρίου στον Ευαγγελισμό. Αυτή την επιθυμία εξέφρασε ο κ. Μητσοτάκης ως δείγμα ιδιαίτερου συμβολισμού, θέλοντας έτσι, να δώσει ως πρωθυπουργός, το καλό παράδειγμα.

Εκείνη την ημέρα, την 27η Δεκεμβρίου, που θα είναι μια σημαδιακή ημέρα για τη μάχη εναντίον του αόρατου (πλην όχι αήττητου) ιού θα εμβολιασθούν και οι διοικητές των δύο αυτών νοσοκομείων, καθώς και οι διευθύντριες και διευθυντές των ΜΕΘ και των κλινικών Covid-19. Και αυτό επειδή θέλουν να στείλουν το πιο ηχηρό μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ αλλά και στους πολίτες της χώρας για την αξία του εμβολιασμού, για τη σημασία της θωράκισης μας έναντι του αοράτου εχθρού.

Η νοσηλεύτρια και ο ηλικιωμένος

Μετά τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας θα ακολουθήσουν αμέσως οι φιλοξενούμενοι σε γηροκομεία και εν συνεχεία οι συνάνθρωποί μας άνω των 65. Σε αυτή την ηλιακή κατηγορία εντάσσονται συνολικά περί τα 2,4 εκατ. συμπολίτες μας. Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν στην Ελλάδα θα είναι μια νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος.

Πηγή: Βηματοδότης

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο